Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Jön a komoly hideg, a hó még nem Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. december 29.
Szilveszterig alaposan lehül a levegő, szerdától már nappal is fagyni fog, éjszaka pedig sok helyen eléri - néhol meghaladja - a mínusz 10 fokos tartományt a legalacsonyabb hőmérséklet.

 

Kemény fagyokkal búcsúzik az év, az új esztendő első vasárnapjától pedig hószállingózások, kisebb havazások is lehetnek. Nagy hóra és igazi télre azonban továbbra sem kell számítanunk.

Kedden északkelet felől megélénkülő szél kíséretében száraz, hideg levegő érkezik térségünkbe, így felszakadozik a zárt felhőtakaró és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Nyugaton marad még felhősebb az ég, napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Szerdától az éjszakák egyre fagyosabbak lesznek és a nappali felmelegedés is gyengül. Napos időre készülhetünk, élénk, keleten erős északkeleti széllel. A maximumok fagypont körül alakulnak.

Az év utolsó napján, csütörtökön ragyogó napsütés várható általában mérsékelt légmozgással. A csúcshőmérséklet már mindenhol fagypont alatt marad. Szilveszter hajnalban pedig akár -10 fokot is mérhetünk majd helyenként.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >