Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Országos Nyílt Próbaérettségi Nap Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 15.
ImageA Studium Generale a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes érettségi előkészítőjeként minden év januárjában megrendezi nyílt próbaérettségijét. A próbaérettségi időpontja Fehérváron is 2016. január 16., szombat és a jelentkezők számától függően egy délelőtti és egy délutáni időpontban írható meg a próbaérettségi, így a két idősáv lehetőséget biztosít, hogy két tárgyból is kipróbálják magukat a próbaérettségin a diákok.
 
Ingyenes lehetőséget nyújtanak az érettségi előtt álló diákoknak, hogy a májusban megírandó, már tétre menő érettségi előtt, a valóshoz minél közelebbi körülmények között tehessék próbára tudásukat.
 
A próbaérettségi feladatsorok struktúrájukban és követelményeikben teljes mértékben megfelelnek az Oktatási Hivatal által meghatározott elvárásoknak. A feladatsorok megírására pedig a valós érettségivel megegyező időkorláttal, folyamatos tanári felügyelet mellett kerül sor, ügyelve a felhasználható segédeszközökre és az önálló munkára.
 

 
A tét nélküli próbaérettségi megírása szimulálja a vizsgakörülményeket, az ott elért eredmény pedig segít abban, hogy pontos képet adjon az egyes tárgyakból rendelkezésre álló jelenlegi tudásszintről. A próbaérettségik megírása után a feladatsorok és azok megoldásai fölkerülnek a Studium Generale és az Eduline honlapjára is, így közvetlenül a megírás után máris lehetőség van a megoldások ellenőrzésére.
 
A szervezet oktatói az összes megírt próbaérettségit kijavítják, és akár személyes konzultációs lehetőséget is biztosítanak a megmérettetést vállaló diákok számára. Ennek keretein belül az oktatók részletesen átbeszélik a megoldási meneteket, a tipikus hibázási lehetőségeket a diákokkal, megvitatják azokat a témaköröket, amelyekben még további gyakorlást, tanulást javasolnak.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >