Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Ezt láthatjuk januárban Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 05.
2016 április 17-ig látható a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében az "Égből dühödt angyal dobolt" című tárlat, amely a fehérvári ezredek első világháborús történelmét dolgozza fel. Január 19-ig látható a Gárdonyi Géza Művelődési Házban a Honfoglaló idők című kiállítás és január 10-ig tekinthető meg A Szabadművelődés Házában Tárnok Gyula “Parasztábrázolások” című tárlata.
 
Az "Égből dühödt angyal dobolt" című kiállításon a katonák életét a 17. honvéd gyalogezred díszalbuma, pecsétnyomója, a 10. huszárezred fotói, leszerelési oklevelük, több katonaigazolvány, egy méneskari tiszt egyenruhája, és néhány kiemelkedő személy portréja eleveníti meg. A laktanyákat térképen, korabeli fotókon és eredeti tervrajzokon tárják a közönség elé.
 
A kiállításon megelevenednek a Székesfehérváron állomásozó ezredek I. világháborús tevékenységei mind a fronton, mind a mögött. Mindegyik ezrednél egy-egy kiemelkedő haditett áll a középpontban. A kiállítás 2016. április 17-ig, szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.

 
Január 19-ig látható a Gárdonyi Géza Művelődési Házban a Honfoglaló idők című kiállítás, ami életképeket mutat be a hazatérések korából. A Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület kiállításán korabeli használati tárgyakat, a jurtát és berendezését tekinthetjük meg.
 
Január 10-ig tekinthető meg A Szabadművelődés Házában Tárnok Gyula “Parasztábrázolások” című tárlata, a 2014-ben elhunyt festő, grafikus Fehérvár szülötte, M. Tóth István, Ballagó Imre, Bodor Aladár.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >