Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár saját halottja Kulcsár Antal mesteredző
Székesfehérvár saját halottja Kulcsár Antal mesteredző Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. január 11.
Kulcsár Antal, az Alba Volán SC Öttusa Szakosztály egykori mesteredzője, valamint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya december 24-én, 65 éves korában elhunyt. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a mesteredzőt saját halottjának tekinti. Temetése január 11-én, hétfőn 11 órakor lesz a Hosszú-Szedres temetőben.

 

Székesfehérvár sportéletének egykori meghatározó alakja, Kulcsár Antal karácsonykor eltávozott közülünk. Az Alba Volán SC Öttusa Szakosztályának volt edzője, aki évekig az öttusa válogatott mestere is volt, rövid lefolyású, súlyos betegségben hunyt el.

Kulcsár Tóni – ahogy a városban mindenki hívta – 1977-ben kezdte el edzői pályafutását az Alba Volán SC-nél. Számos versenyző került ki a kezei közül. A magyar öttusa egyik legeredményesebb szakembereként tartották számon, aki Székesfehérvárt az ország legjelentősebb öttusa-bázisává tette.  Mind a korosztályos, mind a magyar válogatottban évről évre ott voltak tanítványai.

Tóni bácsi egyik legkiemelkedőbb versenyzője, Horváth Viktor felnőtt világ- és Európa-bajnoki címet szerzett. Míg legsikeresebb tanítványa, Vörös Zsuzsa minden korosztályos és felnőtt címet begyűjtött. A fehérvári sportolónőt ő fedezte fel még tizenéves korában, aki irányítása alatt vált a világ legjobb női öttusázójává. Székesfehérvár máig egyetlen olimpiai bajnokát tisztelhetjük személyében.       

 


 

Kulcsár Antal a 2008-as pekingi olimpia után vonult vissza. A mindig viccelődő, közvetlen edző egész pályafutását meghatározta a sport iránti alázata, és a versenyzői által elért eredmények miatt neki tulajdonított sikerekkel szembeni szerénysége.

Székesfehérvár hálával tartozik neki, hogy annyi sportolót nevelt fel, és olyan egyéniségek kerültek ki a kezei közül, akik öregbítették városunk hírnevét. A fehérvári sportélet olyan meghatározó alakja volt, aki örökre bevéste magát a királyok városának történelemkönyvébe.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Kulcsár Antal öttusa mesteredzőt saját halottjának tekinti.

Búcsúztatása 2016. január 11-én, hétfőn 11 órakor lesz a Hosszú temető kápolnájában, majd innen kísérik utolsó útjára a Szedreskerti temetőbe, ahol a családi sírboltban helyezik végső nyughelyére.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >