Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A medvétől a törpekirályig Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 07.
ImageIdén is folytatódik a mesefoglalkoztató a Széna téri Tagkönyvtárban. Minden hónapban más-más történet ad alapot a különböző technikával készülő mesefiguráknak, illusztrációs tárgyaknak.

 

 

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtára 2016-ban is folytatja gyerekfoglalkozásait. Minden hónapban egy szombat délelőttöt arra szánnak, hogy mesebirodalomba kalauzolják az érdeklődő apróságokat. Alkalmanként más-más történet kerül terítékre.

Koncz Éva könyvtáros tartja a foglalkozásokat, ami azzal kezdődik, hogy felolvas egy mesét, majd annak főszereplőit, vagy fontosabb momentumait, tárgyait közösen elkészíti a gyerekekkel. A kreatív és egyben interaktív délelőttök folyamán különböző kézműves technikákat alkalmaznak. Így adott esetben ragasztanak, hajtogatnak, míg máskor varrnak vagy festenek. A foglalkozások minden alkalommal 10 órakor kezdődnek, és két órán keresztül tartanak.   

 

Az első idei foglalkozás január 16-án lesz, mikor a Miért alszik a medve télen? című mesét dolgozzák fel. Februárban madáretető készül majd, márciusban állatbábok és mozgó képeslap, míg áprilisban Gazdag Erzsi Meseboltja kel majd életre. A tanév utolsó foglalkozása május közepén lesz, amikor a gyerekek A törpekirály epreskertjét fogják megeleveníteni epervarrással.

A programok ingyenesek, mindenkit szeretettel várnak! Részletek itt:
http://www.vmk.hu/index.php?pg=news_35_366

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >