Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tehetségek kerestetnek
Tehetségek kerestetnek Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. január 13.
ImageNegyedik alkalommal rendez tehetségkutató versenyt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A megmérettetést hét művészeti ágban és négy kategóriában hirdették meg. Jelentkezni január utolsó napjáig lehet. A meghallgatások februárban lesznek, míg a legjobbak nagyközönség előtti bemutatkozását tavaszra tervezik. A vetélkedésre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak!

 

 

Immár hagyománynak számít, hogy a Székesfehérvári Egyházmegyében Ki Mit Tud-ot szerveznek. Az idén már negyedik alkalommal kerül sor erre a tehetségkutató versenyre, amit minden évben a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház hirdet meg.

A megmérettetés fővédnöke – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is Spányi Antal megyés püspök lesz. Míg a szakmai zsűri igazi neves székesfehérvári szakemberekből áll össze: Sohonyai Edit író, Vakler Anna népdalénekes, Németh István népzenegyűjtő, Tóka Szabolcs orgonaművész, Cserta Balázs zeneművész és Hahn-Kakas István néptáncművész, míg az egyház részéről Mayer László h. esperes. 

A verseny – amelynek középpontjában az Istentől kapott tehetség áll – mindenki előtt nyitott, aki a Székesfehérvári Egyházmegye területén él, tanul, vagy dolgozik. A felekezeti hovatartozás nem kötött.

A szervezők hét művészeti ágban keresik a tehetségeket, így ének – egyházi ének, népdal - népzene, néptánc - modern tánc, vers- és prózamondás, hangszeres zene, kórus, kamarakórus illetve keresztény pop-rock zene. A korosztályokat pedig négy kategóriába sorolták: 1-8. évfolyamosok, 9. évfolyamtól 25 éves korig, 25 éves kor felett, továbbá család.

A jelentkezések leadási határideje január 31. A meghallgatásokra februárban kerül sor, amiket válogatók követnek, majd a nagyszabású gálát áprilisra tervezik.

A cél egyrészt a művészi értékek közkinccsé tétele, valamint a felfedezett tehetségek jövőbeli segítése, támogatása az adott művészeti területen, illetve ezen kívül számukra további fellépési lehetőségek szervezése. A legjobbakra – ahogy a korábbi években is – értékes jutalmak várnak.

A nemes vetélkedésre egyaránt várnak kicsiket és nagyokat, felnőtteket és kevésbé fiatalokat, valamint családokat is!

További információ, valamint letölthető versenyszabályzat és jelentkezési lap: http://szentistvanmuvelodesihaz.hu/iv.-egyhazmegyei-ki-mit-tud.html

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >