Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
F, mint figurális Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. január 08.
Festőművészek, szobrászok, valamint egy teoretikus képzőművész és egy grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás „Az F-csoport tíz éve” címmel szombaton a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a figurális művészeti alkotások tárlatára.

 

A hét – többségében Székesfehérvárhoz kötődő - művész alkotásait összefogó kiállítás szervezője Filep Sándor festőművész, a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola művészeti vezetője, aki a tárlaton egyúttal kiállítóként is szerepel.

Az igazán egyedülálló kiállításon a figurák kapnak hangsúlyt, amit minden alkotó természetesen a maga szemszögéből mutat be. A tárlaton helyet kapó rajzok, festmények és szobrok között nemcsak ebben van összhang, hanem abban is, hogy azokat a művészek többsége különböző technikákat és alapanyagokat ötvözve készítette el. 

 


 

Filep Sándor alkotásai közül azok kerülnek kiállításra, melyeket vászonra és fára rajzolt, valamint festett, ahol a grafit mellett ezüstöt is használt. Legéndy Péter teoretikus képzőművész bemutatásra kerülő alkotásaiban akril, vas, üveg, arany és paszta van, amit rétegelt lemezen jelenít meg, míg Ughy István képein akril, olaj, szén és pasztell adja meg az összhangot. Varga Bálint grafikusművész grafittal, illetve krétával készített alkotásai színesítik majd a tárlatot, amelyen Horváth Lajos és Kádár Tibor festőművészek több olajfestményét is megcsodálhatják az érdeklődök. Ugyanúgy, mint G. Szabó Beáta szobrászművész szobrait, melyek finn nyírfából, krétázott krómból, illetve ezüstből készültek, valamint Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotásait, melyek bronz és kő ötvözetéből jöttek létre. 

 


 

A tárlaton megtekinthető művészeti alkotások valódi kuriózumnak tekinthetők, különösen így együtt. A kiállítást január 9-én, szombaton 16 órakor Filep Sándor nyitja meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában, ahova mindenkit szeretettel várnak. A tárlat egészen február 20-ig lesz megtekinthető.

További részletek itt:
http://szentistvanmuvelodesihaz.hu/aktualis-rendezvenyek.html

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >