Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Nyitott Tornatermek - a téli szünet után is sokan sportolnak Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 08.
Image2004 óta biztosít széleskörű és ingyenes sportolási lehetőséget a mozogni vágyóknak Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyitott Tornatermek program keretében. A téli szünet után 2016. január 4-től egészen június 15-ig összesen tizenkilenc helyszínen, huszonkét sportolási lehetőséggel várják az érdeklődőket.

 

A nagyszabású és országosan is egyedülálló példaértékű kezdeményezés Székesfehérvár Egészségfejlesztési Tervének is szerves részét képezi. 


A program összeállításakor a szervezők minden korosztályra odafigyeltek, így az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály találhat a maga számára hasznos és tartalmas elfoglaltságot. Az érdeklődőket igazán sokszínű és változatos mozgásformákkal várjak: az egészségjavító tornák és a csapatjátékok mellett a speciális problémákkal (cukorbetegség, szívbetegség, magas vérnyomás) küzdők is megtalálhatják a számukra legkedvezőbb programot.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy Székesfehérváron nagy népszerűségnek örvend a Nyitott Tornatermek programsorozat. A mintegy kéthetes téli szünet után január 4-től újraindultak a foglalkozások, amelybe sokan bekapcsolódtak: az István Király Általános Iskolában megtartott hétfői mozgásterápiás tornán például több mint nyolcvanan vettek részt. Az egészségjavító és egészségmegőrző tornák közül továbbra is sokan látogatják a minden városrészben igénybe vehető nyugdíjas gyógytornát és a női zenés kondi tornát. A foglalkozásokat – a lakosság igényeit figyelembe véve – könnyen megközelíthető helyszíneken és délutáni-esti időpontokban tartják meg. Szintén kivételesen sokan látogatják az ovis tornát, a családi sport-kategóriába tartozó asztaliteniszt és a tollaslabdát, a csapatsportok közé sorolt röplabdát, kosárlabdát és a teremfocit, illetve az egyéb lehetőségek között szereplő floorballt és a tekét.

Érdekesség, hogy a város lakosainak kérésére péntekenként – az iskolai szünetek és ünnepnapok kivételével – Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében korra, nemre és tudásszintre való tekintet nélkül díjmentes sakkozásra is van lehetőség. A sakkozást a Németh László Általános Iskolában tartják péntekenként 16.00 és 18.00 óra között. A foglalkozásokat Szabó István és Peresztegi Nagy Róbertné szakmai vezetők irányítják. A sakkozni vágyók – a jelentkezők számától függően – körülbelül 15-20 percig játszhatnak egy mérkőzést. Jelentkezni a szakmai vezetőknél a megadott helyszínen és a meghatározott időben, kényelmes öltözetben lehet. A játékhoz 40 db versenysakk-készlet áll az érdeklődők rendelkezésére, amit a szakmai vezetők biztosítanak.

További újdonság, hogy a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében, a Nyitott Tornatermek programkínálatában is megtalálható sportolási lehetőségek közül (például asztalitenisz, teke, labdarúgás, röplabda) január közepétől amatőr versenyeket is tartanak.

A foglalkozásokon sportöltözetben, a helyszínen felvett tiszta talpú sportcipőben, vagy tornacipőben, saját sporteszközzel – polifoam matraccal, asztalitenisz és tollaslabda ütővel – vehetnek részt a sportolni vágyók. Előzetes bejelentkezésre nincs szükség, az érdeklődők érkezési sorrendben foglalhatják el a tornatermeket a megadott helyszíneken és időpontokban. Fontos tájékoztatás, hogy mindenki saját felelősségére vehet részt az órákon! A foglalkozások előtt a háziorvossal történő egyeztetést minden résztvevőnek ajánlják!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >