Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Ismét nemes célokat támogattak Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. január 11.
ImageAz újesztendő második szombatján rendezték meg az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Hotel Magyar Királyban. A kulturális rendezvény közreműködője a hagyományokhoz híven ezúttal is Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes volt, aki a „Virtuózok” című műsorból megismert ifjú tehetségekkel, Szauer Biankával és Demeniv Mihállyal kápráztatta el a közönséget.

 

A jubileumi eseményre jegyet váltó több mint száz vendég a mecenatúra nemes hagyományához kapcsolódóan két jótékonysági cél megvalósulását segítette. Az évnyitó társasági esemény jegyár-bevételéből, a borárverésen, illetve az I. Adventi Jótékonysági Futáson és a szponzorok felajánlásából összegyűlt pénzből a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot, valamint a fehérvári olimpikonok felkészülését támogatják.


A hagyományokhoz hűen az idei esztendőben is megrendezték a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt, amellyel az önzetlen és őszinte szándékú segítségnyújtás fontosságára kívánják felhívni a társadalom figyelmét.

 


 

Az estély előtti sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte: nagy megtiszteltetést jelent, hogy az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel egyszerre több nemes célt is meg lehet valósítani. „Miklósa Erika javaslata alapján a gyönyörű adventi időszakot követően olyan társadalmi eseményt kívántunk létrehozni, amellyel el tudjuk indítani az újévet. Sokak áldozatos munkájának köszönhetően sikerült hagyományt teremteni, így most is a Hotel Magyar Király által biztosított csodálatos környezetben lehetünk. Mindenképpen célunk volt az is, hogy ezt az évindító eseményt összekapcsoljuk valamilyen jótékonysági céllal. Próbáltunk olyan célokat meghatározni, amelyek egyaránt szólnak kultúráról, sportról, közösségépítésről és minden esetben szociális támogatásokról. Most is két kiváló célt sikerült meghatározni: a nagyon komoly infrastrukturális fejlesztésen áteső Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot, valamint az ötkarikás játékok évében a Székesfehérvárhoz kötődő olimpikonjainkat kívánjuk támogatni.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki köszönetét fejezte ki az estély borász díszvendégének, Bock Józsefnek, amiért az elmúlt években számtalan alkalommal támogatta a város rendezvényeit.

 


 

A Jótékonysági Estély háziasszonya az idei évben is a Kossuth-díjas operaénekes, Miklósa Erika volt. „Több okból kifolyólag is nagyon boldog vagyok! Egyrészt igazán nagy örömet okoz számomra, hogy mentoráltjaim, Lengyel Zsófia, Demeniv Mihály és Szauer Bianka körében tölthetem a mai estémet. Másrészt az is hatalmas boldogságot jelent, hogy immáron ötödik alkalommal rendezhetjük meg a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt, amely a példaértékű mecenatúra gyakorlására és tanítására hívja fel a figyelmet. Ezt mindenképpen olyan kivételes dolognak tartom országos szinten is, amely egészen biztosan Magyarország javára válik majd. A nagy nyugati országok példáját követve éppen ideje, hogy Magyarországon is gyakoroljuk ezt a tevékenységet. Nem véletlenül vannak nagy hazai vállalatok, jómódú magyar cégek és vállalkozók, akik kivehetik a részüket az adakozásból. Ezzel az eseménnyel ráadásul regionálisan is példát tudunk mutatni más városoknak, hogy mennyire jó és érdemes adni.” – mondta Miklósa Erika, aki azt is kiemelte, hogy a jubileumi programhoz szervesen kapcsolódott a novemberi I. Adventi Jótékonysági Futás is.

 


 

A jubileumi eseményen kulturális és gasztronómiai különlegességekkel egyaránt várták az est résztvevőit. A több mint százfős vendégseregnek – amelyben Székesfehérvár társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális életének meghatározó személyiségei foglaltak helyet – csodálatos koncertet varázsolt az est háziasszonya, a Kossuth-díjas operaénekes, Miklósa Erika, valamint két mentoráltja, Szauer Bianka és Demeniv Mihály. Szauer Bianka a „Virtuózok” műsorban a kicsik korcsoportjában döntős volt. A szegedi hárfa iskola egyik legnagyobb reménységének csodálatos zenei képességeit számos hazai és nemzetközi verseny bizonyítja. A közelmúltban egy nemzetközi megmérettetésen egyedüliként képviselte hazánkat Moszkvában. A másik ifjú muzsikus tehetség, Demeniv Mihály, a „Virtuózok” első szériájának különdíjasa harmonikán játszva szórakoztatta a közönséget. Végzős hallgatója a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek, most tavasszal lesz a záró koncertje a Zeneakadémia nagytermében. A világhírű operaénekes, valamint a „Virtuózok” című műsorban feltűnő tehetségek többek között Bach, Godefroid, Puccini, Pachelbel, Piazzola műveivel szereztek felejthetetlen pillanatokat minden megjelentnek.

A 2016-es jótékonysági program bevételéből két nemes cél megvalósulásához járultak hozzá a résztvevők: egy részével a nyári, riói ötkarikás játékokra készülő székesfehérvári olimpikonokat, míg az adományok másik feléből a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot támogatják.

 


 

A vacsora után Miklós Csabi irányításával borárverést is tartottak, amelynek 2.210.000 forintos bevétele tovább növeli a jótékonysági célokra fordítható összeget. További érdekesség, hogy Szünderné Havasi Erzsébet fehérvári festő „Városi séta” című alkotása felajánlásával járult hozzá az est nemes céljaihoz, amelyet 200.000 forintért vásároltak meg. Így összességében 2.410.000 forint gyűlt össze az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen rendezett árverés keretében.

A program hátralévő részében a Cserta Band(a) szórakoztatta a résztvevőket egészen hajnalig.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >