Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új családi napköziket adtak át a Palotavárosba
Új családi napköziket adtak át a Palotavárosba Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. január 12.
ImageSzéleskörű összefogás és többéves munka eredményeként adták át a SZÉNA Egyesület a Családokért két új családi napközijét a Palotavárosban. A Bőrgyár utca 2. szám alatti beruházás hiánypótló jelleggel jött létre, és nagy segítséget jelent a kisgyermekes családoknak.

 

Az állandó felügyelet biztosítása mellett a SZÉNA Egyesület különféle családi programokkal is készül, melyekhez bárki kapcsolódhat. Az átadáson Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő méltatta a beruházást és az egyesület munkáját.

Székesfehérvár legsűrűbben lakott területe a Palotaváros, húszezren élnek itt, ami az összlakosság egyötödét jelenti. A városrészben nem működik bölcsőde, így hiánypótló jelleggel hozták létre a két új családi napközit a Bőrgyár utca 2. szám alatti épületben. Az önkormányzati tulajdonú ingatlant a város kedvező feltételekkel bocsájtotta a SZÉNA Egyesület a Családokért rendelkezésére a pályázati és a fenntartási időszakban. A felújítás 37 millió forintba került, melyből 32 milliót európai uniós pályázat révén, a fennmaradó részt pedig saját forrásból biztosította a szervezet. A beruházás keretében nemcsak felújították, hanem bővítették is az épületet, így két csoportszobában két önálló családi napközit hoztak létre Zöldliget és Csibészke néven.

 



A beruházás többéves munka és széleskörű összefogás eredményeként jött létre. „Örvendetes, ha a családi napközi átadásával indíthatjuk az újévet. Az idevezető út nem volt egyszerű, a SZÉNA Egyesületnek számos nehézséggel kellett megküzdenie. A szervezet húszéves múltja jelentette a garanciát arra, hogy nem adják fel a küzdelmet és végül célba érnek.” – hangsúlyozta az ünnepélyes átadáson Viza Attila önkormányzati képviselő, aki szintén segítette a napközi létrehozását. Hozzátette: amikor egy civil szervezet a családokat helyezi működésének középpontjába, a családok jelentik a hívó szót, akkor Székesfehérvár Önkormányzatának kötelessége, hogy támogatóként lépjen fel és segítse munkájukat.

 


A három állandó munkatárssal dolgozó családi napköziben tíz gyermek számára tudnak felügyeletet biztosítani 20 hetes kortól 3 éves korig, amely nagy segítséget jelent a palotavárosi családok számára. Rendbe teszik az épület melletti földterületet is, ahol oktatókertet szeretnének működtetni. – hangsúlyozta a hétfői átadáson Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA elnöke. Elhangzott továbbá, hogy a szervezet számos szociális jellegű, ingyenes programot - fejlesztő tornát, zengő bölcső-foglalkozást, kreatív napokat - szervez majd, melyekről a www.szena.hu honlapon folyamatosan tájékoztatják a kisgyermekes családokat.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >