Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Szereplőválogatás a Rómeó és Júliához Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 12.
ImageSzereplőválogatást tartanak a Rómeó és Júliához Seregélyesen január 23-án, szombaton. A tavalyi nagy sikerű Pál utcai fiúk grundmese után Szegedi Tamás András rendező, drámainstruktor a Shakespeare-emlékév alkalmából választott darabot viszi színre. A castingra 16-24 éves lányok és fiúk jelentkezését várják. Az előadás bemutatója a hagyományteremtő Madárlátta Fesztiválon várható júniusban, Kalányos Tamás művészeti vezetésével.

 


Közösségben dolgozni szerető fiatalokat keresnek prózai szerepekre a Rómeó és Júliához. A nagy sikerű Pál utcai fiúk című előadás után január 23-án, szombaton szereplőválogatást tartanak Seregélyesen a Baptista Általános Iskola és AMI tánctermében 10 órától 18 óráig. Olyan 16-24 éves lányok és fiúk jelentkezését várják, akik egy nyári fesztiválon, illetve országos turnén is szívesen bemutatkoznának.

A 400. Shakespeare-emlékév alkalmából az örök szerelmesek történetét, a Rómeó és Júliát viszi színre Szegedi Tamás András rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktora: „A válogatás egész napos erőpróba lesz, de nem a kegyetlenség miatt: az állóképességet fogom felmérni! Színészként tudom, milyen nehéz egy castingon teljesíteni, kihozni a legjobbat magamból. A meghallgatáson csapatban kell majd dolgozni: lesz egyéni megmutatkozás is, de az együttműködési készség, az állóképesség feltérképezése és az instrukcióképes állapot elérése tapasztalataim szerint csoportmunkában a leghatékonyabb. Továbbá a színházcsinálás nem egy magányos műfaj: a tehetség önmagában kevés, én egy jó csapatot keresek. Határozottnak kell majd lennem a döntéshozatalkor, mert kevés időnk lesz az előadás létrehozására – ezért fontos, hogy a kiválasztottak hittel és akaraterővel rendelkezzenek a céljaik eléréséhez. Technikai tudásra is szükség van, de ennek a megítélése nagyon szubjektív, ezért bíztatok minden jelentkezőt, hogy méresse meg magát, hiszen ha nem is kerül be az előadásba, egy jó élményben és egy nyolc órás színházi tréningben lesz része!”

A szereplőválogatás egész napos tréninggel egybekötve zajlik, a résztvevőknek végig jelen kell lenniük. A jelentkezőktől egy szabadon választott verset, monológot vagy prózát várnak, nem baj, ha nem a készülő darabból van. A castingra mozgásra alkalmas, kényelmes tréning öltözetet és váltócipőt kell vinni, valamint élelemről és folyadékról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A várható feszes tempó miatt a szervezők kérik, hogy a jelentkezők a kezdés előtti készülődési, átöltözési időt is vegyék figyelembe az érkezéskor!

A színpadi bemutatót a hagyományteremtő Madárlátta Fesztiválra tervezik: a három napos rendezvénysorozat júniusban lesz, a kultúra, a sport és a környezetvédelem jegyében. A fő szervezők Kalányos Tamás rendező, pedagógus és Sajtos József, a helyi iskola igazgatója. A Rómeó és Júlia bemutatója mellett pajtaszínház, különböző művészeti csoportok, táncosok, mímesek, zenekarok biztosítják a tartalmas és élvezetes időtöltési lehetőséget a sport- és a természethez kapcsolódó programok mellett. Érdeklődni Kalányos Tamás művészeti vezetőnél lehet a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen vagy a 20/624-6830-as telefonszámon

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >