Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az Év legjobb sportolóit köszöntötték a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. január 13.
ImageA hazai sportszövetségek 1964 óta minden esztendőben megválasztják saját sportágukban az év legjobb versenyzőit. A Magyar Távirati Iroda felkérésére megtartott szavazás dupla sikert eredményezett legutóbb Székesfehérvárnak. A Volán Fehérvár öttusázója, Kovács Sarolta és a Fehérvár AV19 válogatott kapusa, Rajna Miklós is első helyen végzett.

 

Kedden délután dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a város nevében a két sportolót, akiket saját sportágukban az Év sportolójává választottak 2015-ös teljesítményük alapján.



A 2015-ös esztendő nemcsak csapat-, de rangos egyéni sikereket is hozott Székesfehérvár sportéletében. A Magyar Öttusa Szövetség döntése értelmében a Volán Fehérvár öttusázója, Kovács Sarolta érdemelte ki a 2015-ös Év legjobb női versenyzőjének járó elismerést, míg a Magyar Jégkorong Szövetség a Fehérvár AV19 hokisának, Rajna Miklósnak ítélte oda az elmúlt Év legjobb jégkorongozója díját.

 

A két sportolónak a város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere gratulált kedden délután a Városháza kistanácstermében.  „Az elmúlt évekhez hasonlóan szerencsére most is vannak olyan sportolóink, akiket a saját sportágukon belül a legjobbnak választottak meg. Kovács Sarolta és Rajna Miklós személyében két olyan sportolóról beszélhetünk, akik ragyogó évet zártak 2015-ben. Ez természetesen jelzi azt is, hogy a 2016-os évben még nagyobb feladatok várnak mindkettőjükre, elég csak a jégkorong olimpiai-selejtezőre, a szentpétervári A-csoportos hoki vb-re, vagy a riói olimpiára gondolni. Igazi példaképekről van szó, akik mindent megtesznek a legjobb eredmény eléréséért annak érdekében, hogy egy év múlva újra köszönthessük őket. Ha ez így történne, az azt mutatná, hogy a 2016-os kihívásoknak a székesfehérvári és a magyar sport egésze is meg tudott felelni.” – mondta dr. Cser-Palkovics András.

 


 

A Volán kiválósága, Kovács Sarolta a júliusi berlini világbajnokságon elért hatodik helyezésével, valamint az Európa-bajnokság eredményeinek alakulása révén olimpiai kvótát szerzett, így székesfehérvári versenyzőért is szoríthatunk Rióban. A nemzetközi megmérettetéseken kívül a hazai viadalon is tündökölt Kovács Sarolta: 2015 nyarán életében először állhatott a dobogó legmagasabb fokára a felnőtt magyar bajnokságon. „Hatalmas elismerést jelent számomra, hogy 2015 legjobb női öttusázójának választottak meg, immár harmadik alkalommal! Tavaly ugyanitt azt kívántam, hogy idén újra itt lehessek. Szerencsére ezt sikerült elérnem, köszönhetően például a megszerzett kvótának. Nem is kívánhatok mást, minthogy ez megismétlődjön 2017-ben is, ami egyértelműen egy nagyon szép olimpiai eredményt jelentene. Amennyiben pontszerző lennék Rióban, nagyon boldog lennék! Természetesen nekem is az a gyerekkori álmom, hogy olimpiai bajnok legyek, de az öttusa kiszámíthatatlanságát figyelembe véve nehéz megjósolni az erőviszonyokat.” – tette hozzá Kovács Sarolta, aki kiemelte: mindent megtesz azért, hogy minél előrébb végezhessen.

Fantasztikus teljesítménye alapján a Fehérvár AV19 játékosa, Rajna Miklós maximálisan megfelel a csapatsportágak örökérvényű igazságának, miszerint „végy egy jó kapust!”. Az EBEL aktuális szezonjában 92%-os védési hatékonysággal a kapusok rangsorában jelenleg 9. helyen álló Rajna több bajnoki mérkőzésen is parádésan védett. A hálóőr ezen kívül elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar válogatottban is: bravúrjai nagyban hozzájárultak az A-csoportba való feljutáshoz. Az egyéni elismerés révén egyúttal elittársaságba is került Rajna Miklós: korábban olyan fehérvári kiválóságok érdemelték ki az Év jégkorongozója díjat, mint Ocskay Gábor vagy Palkovics Krisztián. „Semmiképpen sem lehetek elégedetlen a tavalyi évemmel: feljutottunk az A-csoportba, az EBEL-rájátszásába is bekerültünk, ráadásul még az év hokisának is megválasztottak. Hozzá kell tennem, hogy rajtam kívül nagyon sok csapattársam megérdemelte volna ezt az elismerést, mivel valamennyien szenzációsan teljesítettek a vb-n. Az elkövetkezendő időszakban nem vár könnyű feladat ránk, hiszen előbb az olimpiai-selejtezőkön, majd az A-csoportos világbajnokságon kell helytállnunk. Nagyon fontos, hogy kiélvezzük ezeknek a tornáknak minden pillanatát, hiszen ez jobb teljesítményt hozhat ki a csapatból.” – közölte Rajna Miklós.

A már biztos olimpiai-kvótával rendelkező Kovács Sarolta harmadszor, míg Rajna Miklós először zsebelte be a rangos egyéni elismerést.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >