Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kemény minuszok jönnek - figyeljünk az utcán élőkre Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. január 15.
ImageA hétvégén és jövő hét elején visszatér az igazi tél kemény minuszokkal. A téli időszakban a Kríziskezelő Központ kiemelt figyelmet fordít az utcán élő hajléktalanok ellátására, gondozására, az utcai szolgálat teajárattal egészül ki. Ha segítségre szoruló hajléktalant látunk, hívjuk a Krízis Központ utcai szolgálatát a 06-20-957-9410-es számon.

 

 

A palotavárosi tavak melletti kiserdőben, bódékban mintegy 10 hajléktalan lakik, a városban összesen mintegy 140 hajléktalan él. A Kríziskezelő Központ utcai szolgálata a téli időszakban teajárattal egészül ki. Turbucz Béla, az utcai szolgálat vezetője elmondta, hogy meleg teát, ételt, takarót, gyertyát adnak az utcán élőknek, szükség esetén pedig gyógyszert visznek, de elsősorban nem az átadott dolgok mennyisége a fontos a hajléktalanoknak, hanem a kapcsolattartás a külvilággal.
 
 
A Kríziskezelő Központ a téli időszakban november 01-től április 30-ig kiemelt figyelmet fordít az utcán élő hajléktalanok ellátására, gondozására. Arra kérik a fehérváriakat, hogy aki teheti, a feleslegessé vált, de még használható elsősorban férfi téli ruhaneműt (sapka, sál, zokni, férfi bakancs, cipő, télikabát, farmernadrág, pulóver) jutassa el az intézmény telephelyére a Nappali Szolgáltató Centrum címére, a Sörház tér 7 sz. alá. Lehetőség szerint munkaidőben, hétköznap 8-16 óráig. Amennyiben gondot okoz valakinek az adomány eljuttatása az intézmény telephelyére, az alábbi telefonszámon egyeztethet a központtal: 22/501-793 vagy az 22/503-433. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >