Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Szurkolástól zengett a tornacsarnok az alsósok játékos sorversenyén Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2016. január 19.
ImageAz egészséges életmód fontosságát hangsúlyozó védőnői előadásokkal kezdődött a Szent Sebestyén-nap köré szervezett programok sora a Felsővárosi Általános Iskolában. Ezt az alsó tagozatos diákok játékos sorváltó versenye követte, amelyen csapattagként vagy szurkolóként mind a 200 alsós részt vett a tornateremben. Ahagyományőrző napok egészen szerdán délutánig kínálnak változatos programokat a diákoknak.

 

Nagy volt a nyüzsgés és az izgalom hétfőn délelőtt a Felsővárosi Általános Iskola Oberstädtische Grundschule tornatermében. Sorváltó versenyen mérték össze ugyanis ügyességüket az alsó tagozatos évfolyamokból összeállt csapatok.


Akadályfutás, szlalomváltó és labdagyűjtés is szerepelt a programban, amelyben a citrom- és narancssárga, valamint a kék és a zöld csapatok versengtek. Az összes feladat korosztályra szabott és játékos volt, amelyet a csapattagok mellett a nekik szurkoló diákok is nagyon élveztek. Évfolyamonként két osztály működik alsó tagozatban a Felsővárosi Általános Iskolában, mindegyiket 3 kislány és 3 kisfiú képviselte, akikből összesen 4 vegyes csapat állt össze úgy, hogy mindenhol minden évfolyamból volt versenyző.

Változatosan folyt a délelőtt, hiszen hol egyik, hol másik csapat fejezte be gyorsabban az egyes versenyszámokat. Volt, akinek a „talicskázás” ment jobban és volt, aki a labdát tartotta fent ügyesebben a tollasütőn, miközben a szlalompályán egyensúlyozott végig az ütővel. Az osztálytársak bíztatásában sem volt hiány, hangosan ismertek el minden szép teljesítményt.

 


Mint megtudtuk, a sorverseny népszerű a Felsővárosi Általános Iskolában, sőt legutóbb éppen az ő csapatuk nyerte meg a Városi Diákolimpia döntőjét és képviselhette Székesfehérvárt a megyei megmérettetésen. Ami a hétfői eredményeket illeti: a jó hangulatú küzdelemben végül a narancssárga csapat győzött, akiket a citromsárga, majd a kék és végül a zöld csapat követett.

Hétfőn védőnői előadások nyitották a Szent Sebestyén-nap köré szervezett programsorozatot, majd többféle verseny zajlott az iskolában. Kedden az alsósok délelőtt kézműves foglalkozáson vesznek részt, miközben környezetismereti és többféle nyelvi vetélkedő zajlik. 14.00 órától pedig a Zentai Úti Általános Iskola, a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Felsővárosi Általános Iskola IV. korcsoportos lánycsapatai közötti röplabdatornát tartanak majd.

 



Az iskola diákjai szerdán, január 20-án részt vesznek a Felsővárosi Szent Sebestyén-templomban tartott misén, ezt követően ünnepi összeállítással és filmvetítéssel ismerkednek az iskolában a Szent Sebestyénhez kapcsolódó hagyományokkal. Szerdán 15 órától tartják Dr. Siklósi Gyula most elkészült, a Budai külváros és Felsőváros szakrális helyeit bemutató „Székesfehérvári Szent Helyek” című könyvének bemutatóját. A diákok műsorával indul a program, amely egyúttal az iskolai hagyományőrző napok zárórendezvénye.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >