Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Sebestyén Dalmának gratulált a polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. január 22.
ImageA Városházán fogadta Sebestyén Dalmát dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Hullám ’91 UVE versenyzője 2015-ben kiváló eredményeket ért el: december végén az izraeli rövidpályás Eb-n, illetve a Győr Scitech Open olimpiai kvalifikációs úszóversenyen is.

 

Sebestyén Dalmának gratulált a Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester a 2015-ben elért kiváló eredményekhez. Köszöntő szavaiban kiemelte, hogy a sikerek a versenyző, a szülői, családi háttér, valamint a szakmai stáb együttműködése nélkül elképzelhetetlenek – így a gratuláció az edzőnek, az egyesületnek és a hozzátartozóknak ugyanúgy szól. „A város nagyon szurkol, és nemcsak a sportrajongók büszkék az olimpiára kijutott fehérvári versenyzőkre: mindenki értékeli, mekkora munka és áldozat van a sikerek mögött. Az Önkormányzat a gratuláción túl szeretné máshogy is elismerni ezt az eredményt, így az idei költségvetés terveiben szerepel az egyesület támogatása, valamint további segítséget ajánlunk fel a zökkenőmentes olimpiai felkészüléshez.” – mondta dr. Cser-Palkovics András.

 

Sebestyén Dalma az év végi versenyekre jó szívvel emlékezik, azt mondja, a rövidpályás Eb jó kezdésnek bizonyult, annak ellenére, hogy a 25-ös pálya nem az ő terepe. Két héttel erre a bajnokságra rendezték a győri versenyt, ahova a kemény felkészülés után bizakodóan érkezett, és mindenki örömére a várt eredmény született. „Napi két edzésem van, összesen nyolc órát dolgozom, jelenleg az alapozó időszakban vagyunk. Nem ez a kedvencem, de szükséges, valóban mindennek az alapja. A napjaim nem túl változatosak, de már megszoktam.” – fogalmazott Sebestyén Dalma.

Sárdi Ákos, a Hullám ’91 Úszó és Vízilabda Egyesület szakmai vezetője, Sebestyén Dalma edzője elmondta, hogy nagyon elégedettek Dalma teljesítményével, de a kvalifikációs idő végéig, július 3-ig mégsem tekinthetik lejátszott dolognak az olimpiai kvóta megszerzését. Az európai ranglistán a megszerzett pozíció a 20. helyet jelenti, de szakmai szemmel reálisnak látja a feljebb jutást, Rióban pedig a tisztes helytálláson túl a középdöntőbe jutás lenne a cél. „Az olimpiai felkészülést a hazai edzések és edzőtáborok határozzák meg, a versenyekre való ráhangolódás utolsó fázisa a helyszínen történik majd. Márciusban lesz egy országos bajnokság, amit a hazai szövetség az áprilisi Európa-bajnokság válogatójának tekint – ez már egy rendkívüli alkalom a kvalifikáció megerősítésére, az indulásról a továbbiakban döntünk. Ezen kívül a terveinkben még egyéb külföldi versenyek is szerepelnek.”   

 



Sebestyén Dalma szülei elmesélték, hogy a felkészülés tekintetében a család az egészséges életmód felvállalásában is osztozik lányuk sorsában, többek között a táplálkozás tekintetében. Ahogy elmondták, a nyugodt légkör biztosításával is igyekeznek hozzájárulni az eredményekhez.

Sebestyén Dalma, a fehérvári Hullám '91 UVE úszója élete első komoly felnőtt világversenyén, az izraeli rövidpályás Európa-bajnokságon hatodik lett a 200 méteres mellúszásban: 2:22.40-es idejével megjavítva Hosszú Katinka magyar rekordját. A versenyző még három számban indult és mindegyikben javította egyéni legjobb eredményén: 50 méter mellen, 200 méteres vegyes úszásban és 100 méteres mellúszásban is. A Győr Scitech Open olimpiai kvalifikációs úszóverseny is sikert hozott a fehérvári sportolónak: 200 méteres mellúszásban olimpiai A-szintet úszott 2:26.47-tel, ami azt jelenti, hogy a 200 méter vegyes mellett ebben a számban is ott lehet jövőre a riói olimpián. A városházi eseményen jelen volt Mészáros Attila alpolgármester, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >