Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Itt a januári tavasz...
Itt a januári tavasz... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. január 26.
ImageAz elmúlt hetekben volt hó, hideg, igazi téli időjárás jutott nekünk. Most - úgy tűnik - néhány nap alatt ismét gyökeresen változik a helyzet, a nappali mínuszok helyett kedden a dunántúlon már 12-13 fok lehet, s éjjel is csak kevés helyen fagy majd a következő időszakban.

 

Kedden északkeleten, keleten alakulhat ki gyenge eső, ónos eső, a nyugati, délnyugati országrészben viszont kisüt a nap. A reggeli köd főként a középső és északi tájakon napközben is megmaradhat. Hajnalban -4, +2 fok várható, délután a Dunántúl naposabb tájain 7-13 fok is lehet, máshol 0, +6 fokot mérhetünk.

Az Időkép prognózisa szerint Szerdán is a Dunántúlon lehetnek naposabb körzetek, máshol borongós, párás, helyenként napközben is ködös idő várható. Néhol szitálás, kezdetben ónos szitálás is előfordulhat. Délután a naposabb tájakon 8-12, máshol 1-7 fok valószínű.

Csütörtökön a megélénkülő délnyugati szél hatására főként az ország déli, délnyugati felén szakadozik fel a felhőzet, északon, északkeleten marad a borongós, helyenként napközben is párás, ködös idő. Itt lesz a hidegebb, délnyugaton ugyanakkor 10-13 fok is lehet.

Péntekre egy gyenge hidegfront hozhat élénk, a Dunántúlon helyenként erős északnyugati szelet, szórványosan esőt, záport. Szombaton a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap. Többfelé feltámad a déli szél, marad az enyhe idő.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >