Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kultúrházak éjjel-nappal programok Fehérváron
Kultúrházak éjjel-nappal programok Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 05.
ImageA Kultúrházak éjjel-nappal országos programhoz csatlakozik több fehérvári művelődési ház február 6-i rendezvényekkel.

 

A Művészetek Háza szakköreit, műhelyfoglalkozásait próbálhatják ki az érdeklődők a Kóstolón. Akik pedig szívesebben mulatnának, a DÍ-NOM DÁ-NOM című családi rendezvényen vehetnek részt, amelyen a Királyi maszkabál és egy Varázslatos bábvilág kiállítás ígér tartalmas szórakozást. Az Öreghegyi Közösségi házban szervezik a Kórusok farsangját, A Szabadművelődés Házában pedig az élőzene bűvöletében  várják programok a kikapcsolódni vágyókat a Farsangfarki maszkabálra.


Másodszorra rendezik meg a Művészetek Házában a Kóstolót, amelyen a helyi szakkörök és a műhelyek foglalkozásait próbálhatják ki az érdeklődők február 6-án, szombaton 15 órától 18 óráig. A farsangi „mulatsággal” a Kultúrházak éjjel-nappal című országos programhoz csatlakoznak. A kézműveskedés szerelmeseit a Kosárfonó, a Hímző, a Fazekas, a Csuhé, a Szövő, a Bőrműves, a Fafaragó műhely, a Derkovits Képzőművészeti Kör, a Kreatív kézműves foglalkozás, az Animonó Animáció Filmkészítő Műhely, a Start Kreatív Alkotócsoport és a Grafikai Alkotó Műhely várja. A kedvcsináló tevékenységek között szerepel illatzacskóhímzés vagy vajkenő kés és kerámia ékszerek készítése is. A programról és pontos részletek az alábbi linken olvashatók: http://www.fejermmk.hu/program.php?program_id=889.

A DÍ-NOM DÁ-NOM című rendezvény családi programja jó hangulatú alkotást, játékot, táncot ígér a résztvevőknek február 6-án 15 órától. A Királyi maszkabált és az Ismered? Ismerd meg! – Varázslatos bábvilág kiállítást a Művészetek Háza és a Játékkészítő műhely szervezi: különleges anyagokból készülnek majd álarcok és maszkok, a főúri legyezők a hölgyeknek, a pompás gallérok az uraknak. A vidám, aktív kikapcsolódásból nem maradhatnak ki az egyszerűbb báli tánclépések sem. A maszkabáli belépőkártyát az alábbi linkről lehet letölteni: http://www.fejermmk.hu/program.php?program_id=890.

A Kultúrházak éjjel-nappal programhoz az Öreghegyi Közösségi Ház is csatlakozik: február 6-án 16 órától kezdődik a Kórusok farsangja. A zenés esten fellép az Aula Kamarakórus, a Capo di Tutti kamarakórus, valamint a Bástya Kamarakórus. A családokat a vidám koncertek mellett álarcosbál, eszem-iszom és táncmulatság várja. Az esemény plakátja az alábbi linken érhető el: http://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=media72610_hu.

Az élőzene bűvöletében ünnepel február 6-án A Szabadművelődés Háza a Farsangfarki maszkabállal. 15.30 órakor Maskarás felvonuláson vehetnek részt a farsangolni vágyók az Országalmától A Szabadművelődés Házáig. 16 órától a Ház gyermek néptánccsoportja mutatkozik be Bécsiné Krämer Ágnes művészeti vezetésével, kísér a Barátok zenekar. A kézműves foglalkozást az elmaradhatatlan Fehérvári Asszonyfarsang követi, Dorottya-asztallal és Dorottya-monológgal, rigmusokkal, koccintásokkal és körtánccal – a Szabad Színház tagjai teremtenek vidám hangulatot. A Ház Capoeira csoportjának bemutatója után, még mindig az élőzene bűvöletében, 19 órakor koncertet ad a Makám zenekar.

A Kultúrházak éjjel-nappal programjai ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >