Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Alba Regia Felsőoktatási Expo
Alba Regia Felsőoktatási Expo Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. január 27.
ImageMár a megnyitóra megtelt érdeklődő középiskolásokkal és pedagógusokkal a Vodafone Sportcentrum, ahol első ízben, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az Alba Regia Felsőoktatási Expo-t Székesfehérvár Önkormányzatának kezdeményezésére.

 

Az este hat óráig nyitva tartó seregszemlén külön standokon mutatták be képzési kínálatukat, illetve profiljukat a város felsőoktatási intézményei és a duális képzéshez csatlakozott cégek, gazdasági szervezetek. A megnyitón elhangzott, Székesfehérvár a lehetőségek városa, amely a duális képzés fellegvára lesz a következő tanévtől.

 


A tegnapi nap a diákokról, főként a leendő hallgatókról szól az Alba Regia Felsőoktatási Expo-n. A Vodafone Sportcentrumban harminc stand áll rendelkezésre ahhoz, hogy népszerűsítsék kínálatukat a városban működő felsőoktatási intézmények, bemutatták profiljukat a duális egyetemi képzésben gyakorlati helyet biztosító cégek, továbbá külön standon ismerkedhetnek az érdeklődők a várossal és a Székesfehérvári Diáktanáccsal. Mint ismert, a 2016/2017-es tanévtől az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusa és a Kodolányi János Főiskola összesen kilenc alapszakán indul duális képzés, melyhez a város gazdasági szereplői 136 gyakorlati helyet biztosítanak. Éppen ezért az expo-n nagy hangsúlyt fektetnek az új típusú képzési forma bemutatására, népszerűsítésére.

„Partneri együttműködéseink beértek arra, hogy városunk 2016 szeptemberétől a duális képzés egyik legfontosabb központja lesz Magyarországon. Az Alba Regia Felsőoktatási Expo-val egy találkozási helyet kívántunk biztosítani a már meglévő és leendő partnereink, továbbá a diákok számára. A fiatalok itt egy helyen találkozhatnak azokkal a cégekkel, amelyek segítettek nekünk és hittek abban, hogy a duális képzés megvalósítható Székesfehérváron.”
– hangsúlyozta a megnyitón mondott köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

 

Arra kérte a felsőoktatási jelentkezés előtt álló fiatalokat, hogy gondolják át a város nyújtotta lehetőségeket, maradjanak Fehérváron és csatlakozzanak az itt induló képzések valamelyikéhez. Mint mondta: a város igyekszik mindent megtenni a diákok, a felsőoktatási intézmények és a gazdasági szereplők hosszútávú, sikeres együttműködéséért. A városvezető arról is beszélt, hogy még ebben az évben felújítják, és egyetemi klubbá alakítják a Petőfi Mozi épületét. „Az egyetemi klubok nem a Facebook-on, hanem élőben a legjobbak, a Petőfi Mozi ennek minden keretét megadja majd.” – tette hozzá a polgármester.

„Minden lehetőség adott ahhoz, hogy Székesfehérvár kiváló felsőoktatási központtá váljon. Igen széleskörűek a lehetőségek főként a duális képzés terén. Bízom abban, hogy a standokon bemutatott kínálattal a diákok kedvet kapnak a jelentkezéshez.”
– emelte ki beszédében dr. Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Mint mondta: kollégáival együtt komolyan készülnek és igyekeznek minden időt és lehetőséget kihasználni arra, hogy sikerre vigyék a szeptembertől Székesfehérváron induló szakokat. Arra biztatta a leendő hallgatókat, hogy az információk megszerzését követően döntsenek felelősen és válasszák a budapestivel azonos magas színvonalú, fehérvári képzéseket.

„A mai nap ékes bizonyítéka annak, hogy az oktatásba történő invesztáció komoly dolog. Nemcsak a fiatalok és szüleik, de a cégek is úgy gondolják, hogy Magyarországon érdemes befektetni a továbbtanulásba. A mai napon megjelentek Székesfehérvár, Fejér megye és a térség azon cégei és partner-szervezetei, amelyek szeretettel és tisztelettel várják a végzős diákokat.” – hangsúlyozta dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Főiskola oktatási rektorhelyettese. Szavai szerint a duális képzés egy újszerű lehetőség, amely kapcsán egymásra találnak a felsőoktatási intézmények, a piaci szereplők, a hallgatók és a családok. A fiatalok életszerűen jelen vannak a munka világában, kapcsolatokra és képzettségre tesznek szert, szocializálódnak a gyakorlati helyet biztosító cégeknél, melyek mindennapi működését is megtanulják, mindez pedig óriási lehetőséget kínál a jövőjük és elhelyezkedésük szempontjából.

„Az elmúlt év az ipar, a felsőoktatás és az önkormányzat egymásra találásáról szólt Székesfehérváron, amiért köszönetünket fejezzük ki minden szereplőnek.  Számos sikert könyvelhetünk el, melyek egyike a mai expo is. A mostanihoz hasonló minőségű és mennyiségű felsőoktatási szakot a város korábban még soha nem prezentált, és ez mindenképpen jó eredménnyel kecsegtet.”
– mondta köszöntőjében dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja. A fiatalokhoz szólva kiemelte: ha fehérvári diák lenne, mindent megtenne azért, hogy az is maradhasson.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >