Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Februárban érkezik a Főgáztól az első számla
Februárban érkezik a Főgáztól az első számla Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. január 28.
ImageA FŐGÁZ székesfehérvári ügyfélszolgálati irodájában tartott sajtótájékoztatót a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára a lakossági fogyasztók év elején megtörtént átvételével kapcsolatban. Január elsejétől összesen 610 ezer ügyfelet vett át a FŐGÁZ az E-on-tól. A szolgáltató megerősített ügyfélszolgálattal áll a fogyasztók rendelkezésére, Fehérváron a Budai út 49-51. szám alatt (Budai kapu társasház üzletsora)

 

Biczók András, a Főgáz Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese az E.ON ügyfeleinek átvételével kapcsolatban hangsúlyozta: az érintett fogyasztóknak nem volt teendőjük, szerződésük 2015 végén megszűnt és a törvény erejénél fogva létrejött 2016. január 1-től a Főgáznál. A csoportos beszedési megbízások szintén automatikusan átkerültek a Főgázhoz, azokat nem kell megújítani. Megjegyezte, hogy az ügyfelek korábban felhalmozódott tartozásai a korábbi szolgáltatónál maradtak. Jelezte, hogy a következő hetekben lesz az első számlázási időszak. A számla a becsült mérőállások alapján kalkulált összeget, illetve kéthavi alapdíjat tartalmaz majd, hiszen januárban nem számláztak alapdíjat. Hozzátette: a mérőállásokat februártól lehet majd diktálni a számlákon szereplő azonosítóval.

FŐGÁZ Ügyintézés - Székesfehérvár  Budai út 49-51. (kórház felé, a Budai kapu társasház üzletsorán)
Nyitva tartás:

Hétfő:     8:00-16:00
Kedd:     8:00-14:00
Szerda:     12:00-20:00
Csütörtök:     8:00-16:00
Péntek:     8:00-14:00
 
Németh Lászlóné a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy az állam belépése a lakossági földgáz-, áram- és távhőpiacra a rezsicsökkentés fenntarthatóságát és további csökkentések előkészítését, valamint a szolgáltatási minőség javítását hivatott elősegíteni. Mint mondta, az első lépés alig egy éve a Főgáz megvásárlása volt, mára pedig a gázpiacon 2,2 millió ügyféllel rendelkeznek. Szólt arról is, hogy a legújabb akvizíció eredményeként - a Magyar Telekom és a GDF-Suez után - január 1-től az E.ON 610 ezres ügyfélköre is az egységes nemzeti rendszerhez kapcsolódott. Az államtitkár kiemelte: az ellátási biztonságot javíthatja, hogy a korábbi időszakkal ellentétben a Főgáz a 2014-es üzleti év eredményét, mintegy ötmilliárd forintot teljes egészében karbantartásra fordította és nem osztalékfizetésre. Hozzátette, ez a jövőben is így lesz.
 
Horváth Péter János, az ENKSZ elnök-vezérigazgatója, a Főgáz elnöke közölte, hogy a magyar piac 65 százalékát látják el gázzal, ezzel a piac legnagyobb szereplői lettek. Elmondta, nonprofit jellegű működésük miatt nem a profit maximalizálása a céljuk, hanem a legjobb szolgáltatási színvonal elérésében érdekeltek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >