Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Óperenciás Mesemondó Verseny tizenötödször is
Óperenciás Mesemondó Verseny tizenötödször is Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 29.
ImageTizenötödik alkalommal hirdette meg az Óperenciás Mesemondó Versenyt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. Fejér megyében élő általános iskolások jelentkezését várják február 26-ig. A válogató versenyeket, a középdöntőt és a döntőt is márciusban tartják, a legjobban szereplők értékes tárgyjutalomban részesülnek és városi fellépési lehetőséget is biztosítanak számukra.

 

Az Óperenciás Mesemondó Verseny igen nagy népszerűségnek örvend a Fejér megyei általános iskolások körében, évről évre egyre többen jelentkeznek. Idén tizenötödik alkalommal hirdették meg a megmérettetést, melyre február 26-ig jelentkezhetnek a diákok saját általános iskolájukban, vagy közvetlenül a Sóstó lakótelep 1. szám alatti a művelődési házban. A versenyzőknek egy magyar népmesét, vagy egy színvonalas, magyar írótól származó műmesét kell előadniuk legfeljebb öt percben.

A válogató versenyeket március 16-án és 17-én tartják a művelődési házban, a jelentkezés lezárulta után értesítik az iskolákat, vagy közvetlenül a jelentkezőket arról, hogy mely időpontban várják őket. Ugyancsak az intézményben lesz a középdöntő március 18-án, pénteken 14.00 órától, ezt követi majd a döntő március 22-én, kedden 13.00 órától a Hetedhét Játékmúzeumban. A mesemondókat három csoportban, 1-2., 3-4., valamint 5-8. osztályos korosztály szerint értékeli majd a zsűri. A legjobban szereplők értékes könyv- és tárgyjutalomban részesülnek, illetve fellépést biztosítanak számukra Székesfehérvár közönsége előtt.


A jelentkezési lap letölthető a Gárdonyi Géza Művelődési Ház honlapjáról

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >