Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Halak - Új bemutató a 15 éves Prospero színkörtől
Halak - Új bemutató a 15 éves Prospero színkörtől Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 29.
ImageDiana Son Halak című darabját mutatja be január 30-án, szombaton a Prospero színkör A Szabadművelődés Házában. A 15 éves amatőr színpad legújabb előadásában egy kisállat-kereskedés a helyszín, ahol egy élénk fantáziájú kislány építi fel saját álomvilágát. A vidám-szomorú színpadi mese rendezője Micskó Zoltán.

 

Új bemutatóval jelentkezik hétvégén a 15 éves Prospero színkör: Diana Son Halak című darabját január 30-án, szombaton 18 órakor tekintheti meg először a közönség.

A jubiláló amatőr színpad vezetője Micskó Zoltán: „Tizenöt év, lassan már tizenhat - hosszú idő. Az ezredfordulón tizenegynéhány, javarészt húszas éveiben járó fiatal arra szövetkezett, hogy egy olyan színházi társulatot hozzanak létre Fehérváron, amilyen eddig itt nem létezett. Az amatőrök elszántságával igyekeztek profi módon próbálni, tanulni, fejlődni, előadásokat létrehozni, a puszta szórakoztatásnál komolyabb igényekkel. Szophoklésztől Molnár Ferencig, Goldonitól Garaczi Lászlóig tallóztunk a drámairodalomban, csináltunk formabontó, improvizatív produkciókat, kalandoztunk a fizikai színház felé is. Legjobb tudásunk szerint dolgoztunk minden műfajban, stílusban, és bár voltak jobb és gyengébben sikerült előadások, szégyent talán soha nem vallottunk.”

Két-három évvel az indulás után már az országos amatőr fesztiválokon is kezdték a Prospero Színkör nevét megismerni, és egyre több szakmai díjat, köztük egy fesztivál-fődíjat és három arany minősítést is szereztek. A fesztiválok mellett legalább annyira fontosnak gondolják, hogy város kulturális életétben is értékteremtőként legyenek jelen és Székesfehérváron állandó és magas minőséget képviselő alternatív színházi műhelyként tudjanak működni. Ebben pótolhatatlan segítséget és támogatást kaptak és kapnak A Szabadművelődés Házától, amely a kezdetektől lehetőséget adott a színpadi munkára, és a saját csoportjaként kezeli a színkört. Többnyire itt tartják előadásaikat is.

„Utoljára tavaly májusban tudtunk itthon játszani. (Azért bízunk benne, hogy ez alatt a néhány hónap alatt Fehérvár sem felejtett el bennünket...) Ezért is készülünk különleges lelkesedéssel és izgalommal a szombaton először látható darabra - amelynek a cselekménye valójában szomorú történet is lehetne, de minden más lesz egy gyermek határtalan, hittel és erővel teli, minden tragédiát legyőző fantáziáján keresztül nézve...” – fogalmaz Micskó Zoltán a Halak című bemutató kapcsán.

Az előadásban egy élénk fantáziájú kislány a családi kisállat-kereskedés egyhangú hétköznapjai helyett a távoli vizekben élő fantasztikus halakról ábrándozva építi fel a saját külön álomvilágát - amíg egyszer csak egy váratlan tragédia fenekestül forgatja fel körülötte a biztonságos, megszokott életet. De a magány és elveszettség érzése nem tart soká: egy ritka mélytengeri hal csodás érkezése furcsa változásokat hoz magával... Egy különös, vidám-szomorú színpadi mese családról, veszteségről, a képzelet erejéről, a felnőtté válásról, a hitről és a bátorságról, hogy a magunk útján egyszer majd eljussunk a határtalan óceánig.

A szerepeket Kurucz Flóra, Fraller Ildikó, Solymossy Zoltán, Halász Alexandra, Farkas Bálint és Piber Patrícia alakítják, a rendező Micskó Zoltán.

További részletek a bemutatóról a
https://www.facebook.com/events/174216872935430/
oldalon olvashatók.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >