Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Első világháborús vetélkedőt hirdetett a Városi Levéltár és Kutatóintézet
Első világháborús vetélkedőt hirdetett a Városi Levéltár és Kutatóintézet Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 01.
ImageKözépiskolás csapatok számára hirdetett történelmi vetélkedőt „Székesfehérvár és az I. világháború” címmel a Városi Levéltár és Kutatóintézet. A háromfordulós tudáspróbára 2016. február 1-5-e között lehet jelentkezni az iskolákban, a döntőt április 27-én rendezik a Hiemer-házban. A legsikeresebben szereplő csapatok fesztiválbelépőket és értékes tárgyjutalmakat kapnak.

 

A Városi Levéltár és Kutatóintézet tavaly indította el első világháborús programsorozatát, melyet bővíteni szeretne a középiskolásoknak szóló versennyel. A háromfordulós tudáspróba célja, hogy megismertesse a fiatalokat Székesfehérvár gazdag első világháborús múltjával, katonai és kulturális értékeivel. A különböző fordulók során a tanulóknak – a tényanyag visszaadásán kívül – számot kell adniuk ötletességükről, kreativitásukról is. A szervezők arra törekedtek, hogy a diákok találékonyságára bízzák a feladatok megoldását. A verseny első két fordulójában a csapatoknak előre megadott feladatok alapján kell dolgozniuk, az utolsó fordulóban a legjobb csapatok mérhetik össze tudásukat és ügyességüket. A beküldött munkák elbírálását neves szakemberek végzik majd.  A verseny döntőjére 2016. április 27-én a Hiemer-házban kerül sor.

 


A diákok február 1-5-e között az iskoláikban, az erre a feladatra kijelölt tanáraiknál jelentkezhetnek a versenyre. A legsikeresebben szereplő csapatok a VOLT Fesztiválra és a FEZEN Fesztiválra szóló bérleteket, valamint értékes könyv- és tárgyjutalmakat nyernek.

Bővebb információt a Városi Levéltár és Kutatóintézet honlapján olvashatnak az érdeklődők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >