Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagyon bejött a Velencei Karnevál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 01.
ImageLehet azt állítani, hogy télen nincs létjogosultságuk a szabadtéri rendezvényeknek, hogy az emberek nem vevők ilyenkor a programokra, főleg a nyári időszakban divatos helyeken, ám ezt a tézist egyértelműen megdöntötte a Velencei Karnevál, amelyen közel ötezres vendégsereg szórakozott január 30-án a Velence Korzón!

 

Nem számított a vártnál hidegebb, többnyire ködös időjárás, rengetegen érkeztek egész nap a tóparti eseménysorozatra. Volt is miért, ugyanis a mohácsi busók hatalmas hangulatot varázsoltak, de Schirilla György jeges csobbanása, a különböző zenei programok és a kulináris élvezetek is tömegeket vonzottak.

Már délelőtt sokan célozták meg a Korzót, s ők döntöttek jól, ugyanis kora délután már egy gombostűt sem lehetett leejteni a környéken, parkolóhelyek is már csak a távolabbi utcákban akadtak. A busók felvonulását már ezres tömeg kísérte a Zöldliget Általános Iskolától a fő helyszínig. A rendkívül vicces, sokakat megtréfáló és hatalmas zajt csapó (nagyon komolyan vették a télűzési feladataikat...) busók által teremtett remek hangulatot fokozta, hogy a város polgármestere, Koszti András maga is farsangi öltözékbe bújva kisfia és a város jegyzője, dr. Szvercsák Szilvia társaságában lovaskocsin vezette a menetet.

Mire a "nemzet rozmárja", Schirilla György megmártózott a Velencei-tó jeges vízében, már az egész Korzó tele volt, kívül-belül, lent és fent. Öröm volt látni a rengeteg elégedett és vidám embert, kicsiket és nagyokat akik minden programot érdeklődve figyeltek és nagy tapssal jutalmaztak. A színpadon a Zombori zenekar adott kiváló műsort, miközben a gólyalábakon érkező Langaléta Garabonciások is nagy sikert arattak.

Este tűzzsonglőr show, majd kiszebáb égetés és játék várta a publikumot, végül pedig DJ Smash táncoltatta meg a nagyérdeműt, lezárva az idei karneváli programkavalkádot.

Koszti András polgármester nem véletlenül volt elégedett. Mint mondta, bebizonyosodott, hogy a jó programokra télen is vevők az emberek. Az emelkedett hangulathoz nem kell nyár és forróság. A város első embere megköszönte a szervező Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület munkáját, és a médiák kiemelt érdeklődését, amely lehetővé tette, hogy ilyen sokan érkeztek az ország minden részéből az eseményre. Ezek után nem kérdés, hogy 2017-ben is lesz karnevál Velencén.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >