Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közösségi közbiztonság-fejlesztés Székesfehérváron
Közösségi közbiztonság-fejlesztés Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 03.
ImageMunkacsoportot hozott létre Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” program koordinálására. Az együttműködő felek képviselőivel Kincses Zsolt Dávid hatósági főosztályvezető ismertette a pályázati anyagot és a projekt szakmai hátterét.

 

 

Az Önkormányzat sikeresen pályázott a „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” című projekttel, és 12,94 millió forint támogatást nyert el, amit 681 ezer forint önerővel egészít ki. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló pályázat egyik első lépéseként megalakult a programot koordináló 13 főből álló szakmai munkacsoport.   

Az ülésen részt vettek az Önkormányzattal együttműködő partnerek képviselői: Jójárt Gábor, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ, Jankó Judit, a Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesület és Cseh István, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség képviseletében, valamint Kincses Zsolt Dávid, Südi Gabriella és Papp Bálint a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályáról.

A munkacsoport tevékenységét a belső tagok mellett külső szakértőként támogató szervezetek képviselői segítik: a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ, a Székesfehérvári Intézményi Központ, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerülete, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum, az Egyesített Szociális Intézmény, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon, valamint az óvodai munkaközösség részéről. A munkacsoport ülésein a tagokon kívül a vezető döntése alapján meghívással külső szakértő is részt vehet.

 


Az ülés első napirendi pontjaként Kincses Zsolt Dávidot, a Hatósági Főosztály főosztályvezetőjét megválasztották a munkacsoport vezetőjének, majd elfogadták az ügyrendet. Kincses Zsolt Dávid a „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérvár szolgálatában 2016” munkacsoport tevékenységéről elmondta: „A munkacsoport Preambulumban rögzített feladatai és hatáskörei között szerepel a célokban meghatározott munka elősegítése, a folyamatos kooperáció a csoport tagjaival, a feladatok előkészítése és konkretizálása, valamint a végrehajtó felelősökről való döntés. A tagok létszámát 13 főben határoztuk meg, de a tagfelvételi rendelkezések kapcsán ez a létszám bővíthető. A tagok megbízása ettől a naptól 2016. május 15-ig szól, az üléseket szükség szerint legalább havonta egyszer össze kell hívni a projekt megvalósításának sikeréhez.” A munkacsoport vezetője tájékoztatást adott a projekt céljairól, komponensekként taglalva a vállalt feladatokat.

A Közgyűlés - dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslatára – 2015 októberében döntött arról, hogy a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia feladatrendszerének támogatása című pályázati kiírására Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egy bűnmegelőzési projekttervet készítsen elő és nyújtson be. A pályázatban megfogalmazott cél a székesfehérvári közbiztonság növelése, a bűnmegelőzés komplex eszközökkel való támogatása, fejlesztve a kapcsolatokat a civil, az egyházi, a kormányzati, valamint az oktatási, nevelési intézményekkel.

 



Az elnyert pályázatból az áldozattá válás megelőzését célzó programokat és képzéseket szerveznek. A tervekben szerepel az utcai szociális munka, szociális szolgáltatások biztosítása, valamint a város megoldásra váró problémáinak feltérképezése és kezelése. A gyermek- és ifjúságvédelem fejlesztésének céljából sport-, illetve művészeti programokat terveznek, valamint a témához kapcsolódó oktatási segédlet, munkafüzet és oktatási anyag elkészítését tűzték ki célul.



A program a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >