Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Napokon belül elkezdik a Szent Imre templom vakolat felújítását
Napokon belül elkezdik a Szent Imre templom vakolat felújítását Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 03.
Hétfőn lezárták az Oskola utca Városház tér felőli végét. A Szent Imre templomról ugyanis nagyobb darab vakolatok kezdtek hullani. A szakemberek már elkezdték a vizsgálatokat, várhatóan hamarosan a legszükségesebb munkálatok kivitelezése is elkezdődik a templomon.

 

1720 és 1742 között építették fel Székesfehérvár belvárosában a ferencesek a Szent Imre templomot, István király egykori palotájának helyén. Február elsején, hétfőn le kellett zárni a templom mellett az Oskola utcát, mert vakolatdarabok kezdtek el hullani az épületről.
 
„A probléma megoldása végett felküldtünk egy alpintechnikával is foglalkozó építőipari céget, hogy haladéktalanul távolítsák el azokat a vakolatokat, amelyek veszélyt okozhatnának. Ezt az oromfali részén meg is tették, a templomtorony záró részén, a főpárkánynál azonban olyan állapotokkal szembesültek, hogy ott ezt a folyamatot nem lehetett elvégezni. Következő lépésként azonnal be kell állványozni az épületet, majd ellenőriztetett körülmények között alátámasztással le kell szedni a veszélyt jelentő darabokat. Mindent megteszünk azért, hogy az emberek újra közlekedhessenek az érintett szakaszon.” – mondta Csány Zoltán egyházmegyei főépítész.
 
A katasztrófavédelem segítségével egészen a toronyaljig felmentek a szakemberek - többek között egy statikus tervező is. Ezután döntöttek a lezárás mellett - tette hozzá a főépítész. A munkálatokat már megrendelték, így napokon belül elindulhat a munka a Szent Imre templomnál.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >