Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több parkoló a lakótelepeken
Több parkoló a lakótelepeken Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. február 05.
A lakossági igények alapján és a parkolási gondok csökkentése érdekében, önkormányzati képviselők kezdeményezésére parkolók bővítése kezdődik meg a közeljövőben több székesfehérvári lakótelepen. A beruházásban érintett utcákban a munkaterületek átadására a napokban került sor.

 

Az összességében közel 14 millió forintos fejlesztésekről Viza Attila, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője adott tájékoztatást.

Három önkormányzati képviselő kezdeményezésére indulnak négy helyszínen beruházások a lakótelepeken élők parkolási gondjainak enyhítése érdekében. Képviselői kereteik terhére összesen 35 parkolóhely kialakítása kezdődik meg a közeljövőben. A munkaterületek átadására ma délelőtt került sor.

 



A Kelemen Béla utca – Bátky Zsigmond utca kereszteződését érintő terület átadásán Viza Attila, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője számolt be a parkoló-építési tervekről. Mint elmondta, a lakótelepeken – így a Palotavárosban is – nagy gondot jelent a parkolóhelyek szűkössége. Székesfehérvár Önkormányzata ezen kérdéssel kiemelten foglalkozik, s parkolóhelyek bővítésével igyekszik a problémát orvosolni. A most meginduló beruházás – mely képviselői keretek terhére valósulhat meg – összesen négy helyszínt érint. A Mancz János utcában, a Kelemen Béla utca 7., a Cserepes köz 5., valamint az Ybl Miklós utca 2-4. melletti területeken kerülnek kialakításra új parkolóhelyek.

Viza Attila a Palotaváros északi részét érintő beruházás kapcsán hangsúlyozta: számára a cél az volt, hogy a Kelemen Béla utca – Bátky Zsigmond utca kereszteződésében található, kihasználatlan, füves, sáros terület konszolidálódjon, s a parkolóhelyek bővítése mellett, a gyalogosoknak is könnyebb legyen ott a közlekedés.

Beszámolt arról is, hogy már 2010 óta – mióta képviselő – a parkolóhelyek hiánya a legégetőbb problémája a lakosoknak a körzetében, ami a velük való párbeszédek során folyamatosan visszaköszön. Az Önkormányzat és a Városgondnokság munkatársainak a segítségével az évek során felmérték azokat a helyeket, ahol lehetőség volt a Palotavárosban még parkolókat kialakítani. Ezeknek azonban most a végére értek, így további parkolók kialakítására már nincsen mód.

A jövőbeli tervek között így azoknak a murvás parkolóknak a korszerűsítésére fog sor kerülni, amik jelenleg porosak, sárosak. Az idei évre már konkrét terv is van: ez a Városi Iparcikk Piac és a Horog utca közötti nagy murvás parkolónak a felületváltása. Az engedélyezés már megkezdődött, az idén be is fog fejeződni. Reményei szerint a piacra járóknak és a közelben lakóknak az igényeit ki fogja elégíteni – többek között azzal –, hogy a nyári időszakban ne porozzon a parkoló.   

Bakró – Nagy Tamás
, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Útfenntartási csoport műszaki ellenőre  a meginduló beruházásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a Kelemen Béla utcában 8, a Cserepes közben 9, az Ybl Miklós utcában 14, míg a Mancz János utcában 4 állásos parkoló kerül kialakításra. Az első három tekintetében új parkolók kiépítése fog megtörténni, míg utóbbinál a jelenlegi bővítésére kerül sor. A négy helyszínen történő fejlesztés költsége pedig közel 14 millió forintot tesz ki.

A munkálatok befejezésének határideje április 30., a munkavégzés üteme azonban az időjárástól is függ. Majd hozzátette, a kivitelezések során utcák, utak szűkítése az érintett területeken előfordulhat, teljes útlezárásokra azonban nem kell számítaniuk a lakosoknak.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >