Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Afrodiziákumokról a Fekete Sas Patikamúzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 10.
Valentin-napi meglepetés előadással és bemutatóval folytatódik a Fekete Sas Patikamúzeum gyógynövényekkel foglalkozó Herbarius sorozata, Afrodiziákumok címmel. Lencsés Rita február 14-én, vasárnap 14 órakor várja az érdeklődőket: a téma ezúttal a szerelmi vágy fokozására használt bájitalok, a régmúlt idők hajmeresztő szerei, de a történeti ismeretek mellett a házilag elkészíthető gyógyteák és ételek is előkerülnek majd.

 


Folytatódik a Fekete Sas Patikamúzeum Herbarius előadássorozata: a Valentin-napi téma az Afrodiziákumok. Lencsés Rita vezetésével a résztvevők választ kaphatnak, mik is azok az afrodiziákumok, hogyan hatnak ránk és milyen módon érdemes ezeket fogyasztani.

A meglepetésekkel teli előadás segítségével bepillantást nyerhetünk, milyen szereket, bájitalokat ismertek és használtak a régmúlt időkben, és a misztériumként számon tartott, néha hajmeresztő vágyfokozók milyen veszélyeket rejtettek magukban, hogyan hatottak az érzelmekre és a használók fizikumára.

A program bemutatót is ígér: az érdeklődők megismerhetnek néhány egyszerűbb, házilag is elkészíthető, roboráló hatású ételt és gyógyteát. A Valentin-napi rendezvényből a játék sem marad ki, a nap végén kitöltött kvízjátékkal ajándékot lehet nyerni.

Játékra hív fel a plakát is: aki megfejti, milyen afrodiziákumként számon tartott gyógynövényt ábrázol, latin és magyar elnevezéssel, jutalomban részesül. Részletek az alábbi linken olvashatók: http://szikm.hu/programok/herbarius-sorozat-afrodiziakumok/.

Az előadás és bemutató február 14, vasárnap 14 órakor kezdődik a Fekete Sas Patikamúzeumban (Fő utca 5.). További információ kérhető a 22/315-583 vagy a 70/338-6173-as telefonszámon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >