Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mezővári József és Kiss Lajos emléktorna lesz szombaton
Mezővári József és Kiss Lajos emléktorna lesz szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 12.
ImageA Sóstói Stadionban február 13-án, szombaton kerül megrendezésre a Mezővári József és Kiss Lajos emléktorna. A programot ismertető sajtótájékoztatón jelen volt Juhász László, a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület alapítója, Mezővári Balázs, Mezővári József fia, a Dunafém-Maroshegy SE elnöke és Kiss Norbert, Kiss Lajos fia.

 

 

Február 13-án, szombaton rendezik a 2016-os Mezővári József és Kiss Lajos Emléktornát Székesfehérvár Megyei Jogú Város támogatásával. A tornát hagyományosan két szervezet, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület szervezi. A mérkőzések két helyszínen zajlanak majd: a Sóstói Stadion melletti fedett csarnokban lesz az Öregfiúk torna, míg a nagypályás meccseket a szabadtéri, műfüves pályákon rendezik. Az ünnepélyes megnyitóra 14.15 órakor kerül sor, ugyanekkor lesz a Felnőtt torna eredményhirdetése, az Öregfiúk tornáé pedig 18.30 órakor.

Juhász László, a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület alapítója elmondta: „A két egyesület harmadik alkalommal szervezi közösen a tornát Mezővári József és Kiss Lajos, egykori kiváló sportolók emlékére, akik munkásságukkal kötődtek a Dunafém-Maroshegyhez, illetve a Videoton Baráti Körhöz. A délelőtti meccsek 4 csapat részvételével zajlanak, fontos mérkőzések a felkészülési időszakban. A kispályákon 7 olyan csapat lesz, amelyeknek kötődésük volt a két sportemberhez, a Szentegyháza Vasas SC pedig, mint baráti csapat Székelyföldről érkezik.” Juhász László megköszönte a támogatóknak, hogy a rendezvény létrehozásában komoly segítséget nyújtanak, valamint Kiss Norbert családjának a felajánlott négy különdíjat, a legjobb kapusok és a gólkirályok részére.

Mezővári Balázs, a Dunafém-Maroshegy SE elnöke üdvözítőnek találta, hogy ezt a tornát ilyen összefogásban rendezik meg, tekintettel arra, hogy a két sportember jó barátságban volt, és dolgozott mindkét egyesületben. „Nagy dolog, hogy erre a rendezvényre az Önkormányzat és a Videoton biztosítja a Sóstói Stadiont, ahol közel 150-en fogják rúgni a labdát szombaton. Köszönjük továbbá a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának a játékvezetést. Nagy élmény, hogy ilyenkor sok jó labdarúgó jön össze, és olyanokkal is találkozhatunk, akiket ritkán látunk.” A torna apropóján kitért arra is, hogy a Dunafém-Maroshegy SE vezetése és játékosai nagyon várják az új sportpálya megépülését, amivel a fehérvári sport további lehetőségeket kap.

Kiss Norbert személyes viszonyulását hangsúlyozta: „Hat éves fiam, aki egyébként focizik, többek között azért szereti ezt a tornát, mert az eredményhirdetésen ők adhatják át a kupákat. Apaként számomra az is fontos, hogy a labdarúgásban a csapathoz tartozást is megélik a gyerekek. A torna kifejezetten alkalmas arra, hogy a csapattársakat összehozza: a régi játékosok felelevenítik az egykori élményeket; a fiatalok pedig most szereznek olyan tapasztalatokat, amikről 50-60 évesen majd szívesen emlékeznek meg.”

A szervező egyesületek szeretettel várják a labdarúgás kedvelőit és a régi sportbarátokat!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >