Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Újabb mesés-zenés délelőtt a Zenede Bábszínházban
Újabb mesés-zenés délelőtt a Zenede Bábszínházban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. február 12.
ImageFolytatódott ma délelőtt a Zenede Bábszínház nagysikerű „Zene, de bábszínház” című, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló programsorozata a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

 

 

Az előadásokon a gyerekek egy mesés történet megismerése közben közösen énekelnek ismert népdalokat és fedezik fel élőben a hangszerek világát. A sorozat szervezői tavasztól egy új fejezettel folytatják a sorozatot.

A Zenede Bábszínházat öt évvel ezelőtt hozták létre, munkáját a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI pedagógusai végzik az intézménybe járó diákok közreműködésével. Számos rendezvényük közül az egyik legsikeresebb az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló „Zene, de bábszínház” című programsorozat. A gyerekek minden alkalommal meghallgatnak egy mesét, közben népdalokat énekelnek és élőben ismerkednek a hangszerekkel, akár ki is próbálhatják azokat. A meséket az iskola zenepedagógusai írják és ők készítik a bábokat is.

A 2015-2016-os sorozatban, ősszel a „Ki látta a zenét?”, télen „A szúrós hangú sün” című történetekkel szórakoztatták a gyerekeket. Ez utóbbi fejezet záró előadásaira került sor pénteken a zeneiskola Nagytermében. Számos székesfehérvári óvodából érkeztek gyerekek a programra. Megismerték Sün Döme történetét, aki a pentelei erdőben él családjával. Szúrós és hamis hangja miatt testvérei csúfolják, ezért világgá megy, mesés kalandokba keveredik, közben még énekelni is megtanul. A gyerekek a mese után három hangszerrel, a hegedűhöz hasonlító, ám hatalmasra hízott nagybőgővel, a hangját változtatni tudó különleges üstdobbal és a hangszerek királynőjével, az orgonával ismerkedtek, melynek belsejét is megtekintették.

A székesfehérvári óvodák körében rendkívül népszerű „Zene, de bábszínház” sorozat tavasszal egy újabb mesével folytatódik. Az „Énekmező, hangszererdő” című előadásokra márciusban és áprilisban kerül sor a Zeneiskolában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >