Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Az év végi Futballfesztivál közreműködőit köszöntötték Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. február 17.
ImageA Videoton FC Baráti Kör Egyesület tizenhatodik alkalommal rendezte meg decemberben a hagyományos, ünnepek közötti kispályás labdarúgó-tornáját a Videoton Oktatási Központban.

 

A négynapos eseményen összesen harminckét csapat vett részt, a programban a labdarúgáson kívül egészségmegőrző programok is szerepeltek. Tegnap a Városháza Dísztermében tartottak bemutatót a 2015-ös torna eseményeiről és mondtak köszönetet a támogatóknak.


Karácsony és szilveszter között, december 27-től 30-ig rendezték meg a XVI. MASTERPLAST Fehérvári Futballfesztivál – VIDEOTON FCF BARÁTI KÖR Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupát, valamint az I. Christmas Cup Hungary minifutball tornát. A négynapos sporteseményen huszonnégy magyar és nyolc határon túli együttes mérte össze tudását. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is több érdekesség, többek között gálamérkőzés, valamint egészségügyi szűrővizsgálatok is szerepeltek a gazdag programkínálatban. Kedden délután ünnepi rendezvény keretében köszönték meg a XVI. MASTERPLAST Fehérvári Futballfesztivál – VIDEOTON FCF BARÁTI KÖR Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupa, Családi Sport- és Egészségnapok lebonyolítását segítők munkáját.

Az eseményen elsőként Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a torna egyik fővédnöke köszöntötte a megjelenteket. „Ha egy történelemórán megkérdeznénk a gyermekeket, mi jut eszükbe Székesfehérvárról, akkor mindenki arra gondolna, hogy ez a csodálatos hely a nemzet történelmi fővárosa. Ugyanerre a kérdésre egy földrajzórán azt felelnék, hogy városunk Magyarország nagyon fontos ipari, kereskedelmi központja, a gazdaság egyik fellegvára. Azt hiszem, ha ezt a kérdést itt tennék fel, akkor annak kell eszünkbe jutnia, hogy Székesfehérvár a magyar sport egyik fővárosa. A magyar kormány is elismerte a székesfehérvári sportéletet, ennek köszönhetően nemrégiben 900 millió forintos sportfejlesztési támogatást kapott a város. Ez lehetőséget nyújt számunkra, hogy a város sportlétesítményei megújuljanak, bővüljenek. Célunk, hogy minél több székesfehérvári fiatalnak tudjunk lehetőséget biztosítani a sportolásra. Az olimpia évében különösen nagy jelentőséggel bír az élsport. A versenyszerű sportolás azonban elképzelhetetlen utánpótlás nélkül.” – mondta Vargha Tamás, aki köszönetét fejezete ki a Videoton FC Baráti Kör Egyesületnek, hogy tevékenységük révén egyre több fehérvári fiatal kap kedvet a sportoláshoz.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a keddi ünnepségnek a Városháza Díszterme adhatott otthont. „A sport Székesfehérváron nemcsak az élcsapatokat jelenti. A költségvetésben minden évben csaknem egymilliárd forintot szánunk a sportra, ez pedig széleskörű támogatást biztosít az élsport mellett az utánpótlás-, a szabadidő- és a tömegsport számára is. Ez az idei esztendőben sincs másként, hiszen éppen múlt pénteken fogadta el a Közgyűlés a város 2016. évi költségvetését, amely minden olyan lehetőséget igyekszik megteremteni, amellyel az utánpótlás-, a szabadidő- és a tömegsport is létezhet. Ennek keretében támogatjuk már évek óta a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetséggel és a Videoton FC-vel közösen az Alba Ligát, amely lehetőséget teremt arra, hogy minél több székesfehérvári futballozhasson hétről hétre a kispályás bajnokságban. Most már több mint ezer versenyzője van ennek a sorozatnak, ez pedig országosan is egyedülálló! Pontosan ezért lényeges, hogy legyenek olyan társadalmi rendezvények, mint a Fehérvári Futballfesztivál, ahol a sport, a kultúra és az egészségügy egyszerre jelen van. Örömteli, hogy 2015-ben is négy napot tudtunk a sport és a labdarúgás ünnepének szentelni!” – zárta gondolatait Mészáros Attila, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek a befektetett energiáért, illetve a névadó szponzornak és minden támogatónak, hogy anyagilag is hozzájárultak a rendezvényhez. Mint mondta, közreműködésükkel valóban a sport ünnepe volt ez a néhány nap. 

Tibor Dávid, a névadó szponzor MASTERPLAST Gyártó és Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója, az Országos Minifutball Szövetség elnöke kiemelte: nagyon büszkék arra, hogy már ötödik éve támogathatják ezt a nagyszerű rendezvényt. Külön örömét fejezte ki amiatt, hogy a város a kispályás labdarúgás fellegvára lett, hiszen 2016. augusztus 22-27. között Székesfehérváron rendezik meg a felnőtt kispályás Európa-bajnokságot.

Ezt követően Juhász László, a XVI. MASTERPLAST Fehérvári Futballfesztivál főszervezője tartott előadást a 2015-ös torna eseményeiről, a résztvevők számáról és sajtóvisszhangjáról. Beszédében hangsúlyozta Székesfehérvár Önkormányzatának, a szponzoroknak, az önkénteseknek és a sajtó munkatársainak a támogatását, melynek köszönhetően ismét nívós tornát tudtak megszervezni a Videoton Oktatási Központban. Mint mondta, a négy nap során közel nyolcszáz fő focizott, emellett számos kísérőprogram is színesítette a kínálatot. A Fehérvári Futballfesztivál főszervezője „Nagyszabású terveink – 2016” címmel új programjaikról, kommunikációs és médiastratégiájukról, fejlődési lehetőségükről, új szponzorok beemeléséről is beszélt. Előadásában kitért arra, hogy idén december 26-31. között tervezik megszervezni az év végi Fehérvári Futballfesztivált, melynek keretében a Videoton FC 2011-es labdarúgó bajnokcsapata előtt is tisztelegni szeretnének. Juhász László végül a Videoton Baráti Kör Egyesület futballszakosztály működését, valamint az egyesület TAO forrásból vásárolt felszereléseit mutatta be a megjelenteknek.

Beszéde végén a rendezvényhez segítséget nyújtó szponzorokat, önkénteseket és segítőket köszöntötték. A keddi ünnepélyes program kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >