Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Teljes erőbedobással készül a csütörtöki döntőre Vértes Nátán Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 17.
ImageKiváló teljesítményének köszönhetően Vértes Nátán bejutott a Skills Challenge nevű versenysorozat döntőjébe az Ifjúsági Téli Olimpián. A fiatal jégkorongozó már minden idegszálával a csütörtöki döntőre összpontosít. Edzőjével, Kiss Dáviddal együtt minden feladatot átvesznek a végső megmérettetés előtt, így nem érheti meglepetés az ifjú tehetséget.

 

„A verseny napján korán keltünk és reggeliztünk, hogy Nátánnak a verseny előtt még legyen ideje visszamenni pihenni a szállásra. Viszonylag korán, 11-kor már kint voltunk a pályán melegíteni, fejben felkészülni az előttünk álló feladatra. Páran csak utolsó pillanatban érkeznek a verseny helyszínére, mi nem így tettünk. A versenynek körülbelül fél 4-kor lett vége, utána megnéztük a Kanada-Finnország mérkőzést. Utána – mivel most éreztük először az első hét után fáradtságot – elég korán visszamentünk pihenni a szállásra. Kedden késői reggelit választottunk, mert kivételesen nem reggel, hanem délben edzünk. Átvesszük az összes feladatot. Ma már csak a 8 döntős edzhet IIHF bírókkal, tehát az összes akadály és kellék a rendelkezésükre áll, úgy, mintha a versenyen lennénk. Délután kicsit pihenünk és várost nézünk, hiszen az első látogatásunk óta sok új dolog látható a városközpontban. A tervünk az volt még, hogy megnézzük a síugrókat, de sajnos az edzésünkkel egy időben van az a versenyszám, így az edzés után újra egy meccset fogunk választani és este már csak pihenünk a holnapi edzés előtt” – mondta Kiss Dávid a hétfői és keddi nap programjáról.

 
Kiss Dávid arról is beszámolt, hogy ugyanúgy bonyolódik a döntő, mint a kvalifikáció. Mindenki nulla pontról indul, de pont- vagy időeredmény egyenlőség esetén számít a selejtezőben elért eredmény. „Tegnap már számolgattunk, valószínűleg a német versenyző ellen kezdünk négy feladatban is, de kedden 1 órakor lesz egy IIHF megbeszélés, szabályismertetés és a döntő beosztását is itt mondják majd el.” – tette hozzá az edző.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >