Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
40 éves az Öreghegyi Nyugdíjas Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 22.
ImageMegalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte az Öreghegyi Nyugdíjas Klub pénteken. A jeles alkalomhoz kapcsolódóan tárlat nyílt az Öreghegyi Közösségi Házban Lencsés R. Julianna, Életmű Aranydiploma díjas festőnő és a klubtagok alkotásaiból, összegyűjtött emlékeiből. Az eseményen részt vett Östör Annamária és Deák Lajosné önkormányzati képviselő, a jubiláló egyesület értékeiről Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója beszélt.

 

Az Öreghegyi Nyugdíjas Klubot megalakulásának 40 éves évfordulóján Östör Annamária önkormányzati képviselő köszöntötte. Elmondta, hogy a klub nagy szeretettel fogadja minden tagját, és valóban aktív életet élve szervezi programjait. „A fiatalok számára is tanulságos az életszeretet és lelkesedés, amit a nyugdíjasok tanúsítanak saját rendezvényeiken, a város programjain vagy önkéntes munkák keretében.” Östör Annamária megköszönte a klubtagok segítségét, együttműködését, majd Kiss Lászlóné klubvezetőnek átadta dr. Cser-Palkovics András polgármester üzenetét egy elismerő oklevél formájában.

„Nagyon fontosnak tartom a művelődési házainkban működő nyugdíjas klubok tevékenységét. Nehezen hihető, hogy az Öreghegyi nyugdíjas Klub 40 évvel ezelőtt alakult, új színfoltot hozva városunk életébe. Egy jól működő hagyományról van szó, amely évről évre mégis más – ahogy változnak a tagok, változik a közösséget körülvevő világ. Olyan népszerűségnek örvend, hogy a város minden pontjáról járnak ide. Együttléteik alkalmával közösség születik: a kirándulásokon, a meghitt borozások közben vagy a közös sótartó, a kölcsönkért hímzésminta vagy süteményrecept folytán.” – a jubileum apropóján Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója foglalta össze az egyesület életének legfontosabb értékeit, momentumait.

A klub 12 fővel alakult Géró Gézáné vezetésével. 1995-ben, amikor Endl Imrénének átadta a vezetést, már 130 fő felett volt a taglétszám, jelenleg 115 nyugdíjas jár ide. A népszerű klub heti rendszerességgel működik, minden szerdán délután. 56-tól 95 éves korig járnak ide a nyugdíjasok, és valóban aktív életet élnek: előadókat hívnak, írókat, múzeumi szakembereket, háziorvosokat, de saját maguk is készítenek műsorokat. Évente három alkalommal nagyobb kirándulást is szerveznek, havonta elmennek valamelyik közeli gyógyfürdőbe, kiállításokat látogatnak helyben vagy Budapesten.

A tagok nagy része rendszeresen önkénteskedik a városi rendezvényeken, így találkozhatunk velük a Székesfehérvári Királyi Napokon vagy a sport- és egészségmegőrző rendezvényeken, a Hetedhét Játékmúzeumban vagy a Játékfesztiválon. Számtalan emléklap őrzi a szellemi vetélkedőkön, nyugdíjas sportversenyeken elért sikereket. A klubélet fontos eseményei a közös név- és születésnapozások is.

A klub tagja az Alba Regia Nyugdíjas  Egyesületnek, az összejövetelek helyszínét A Szabadművelődés Háza biztosítja az Öreghegyi Közösségi Házban, ahol mindig tisztaság, barátságos környezet fogadja a klubot. A változatos programokhoz támogatást kapnak a városvezetéstől: dr. Cser-Palkovics András polgármesternek, Östör Annamária, Deák Lajosné és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselőknek mondott köszönetet a klub.

Az elmúlt évben vendégeink voltak többek között Siklósi Gyula professzor, Mózessy Gergely az Egyházmegyei Múzeumból, Bányai Balázs művészettörténész, Magony Imre történész, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke, író, Perényi Miklós fotóművész, dr. Hanti Tamás háziorvos, Zilahy Ágnes író, dr. Csurgai Horváth József, a Levéltár igazgatója és Vargha Tamás országgyűlési képviselő, aki az Idősek Világnapján az Öreghegyi Nyugdíjas Klubban mondott köszöntőt.

Kiss Dorottya ünnepi beszéde végén gratulált a klubnak a 40 évről szóló kiállításhoz, valamint sikert és egészséget kívánt a további működéshez.

A jubileum alkalmából kiállítás nyílt az Öreghegyi Közösségi Házban Lencsés R. Julianna alkotásaiból, emlékeiből. A festőtárlatot Simon M. Veronika, a kiállító első mestere nyitotta meg: elmondta, hogy Lencsés R. Julianna a legidősebb tanítványa, hiszen unokájától kedvet kapva 75 évesen kezdett festeni. Jelenlegi mestere Ősi Kovács Imre, akinél folyamatosan tanul, tájképeket, csendéleteket, portrékat fest. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >