Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Égett a sereghajtó ellen is a Vidi
Égett a sereghajtó ellen is a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 22.
ImageA sereghajtó Békéscsabát fogadta a labdarúgó NB I 21. fordulójában a címvédő Videoton. A piros kékek számítottak toronymagas favoritnak, ám ősszel kikaptak a Viharsarokban, s egyébként is szerénységre inthette őket az eddigi hektikus, összességében erősen negatív teljesítmény amit letettek a gyepre.

 

Szurkolóik ezúttal is csalódottan mehettek haza, mivel megint képtelenek voltak betalálni (Vaskó öngóljára volt szükség a pontmentéshez), így 1-1 -re végeztek jóval gyengébb ellenfelükkel szemben, újabb nagyon értékes pontokat elhullajtva. A kritikai jelzők már elfogytak, jó lenne a dicsérőket előcsalogatni valahogy.

Az első félidő nagy részében a Vidi játszott fölényben, ám ez korántsem volt akkora, mint amekkorára a két csapat játékoskeretének erőssége, és lehetőségei közti különbség okán számítani lehetett. A lila-fehérek szereztek vezetést már a 9. percben Laczkó vezetésével, de nem sokkal később Vaskó öngóljának köszönhetően egalizálni tudott a piros-kék egylet. Ezt követően hiába erőlködött Horváth Ferenc együttese, nem tudott előnyt szerezni a szünet előtt.

A folytatásban sem, mivel a fegyelmezetten játszó, kontrákkal operáló csabaiak a vártnál jobban tartotta magát, miközben a Videoton támadójátéka éppoly impotens volt, mint már sokszor ebben az idényben. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért erőlteti végig koncepciózusan a szezont fél tucatnyi olyan támadóval a legutóbbi aranyérmes, akik alkalmatlanok a feladatra. Feczesin, Rudolf Gergely, és a télen a Puskástól kölcsönvett Tischler nem képes elviselni a gólszerzés terhét. Mint ahogy a többi, támadó -és/vagy szervező felfogású középpályás, Kovács, Pölöskei, Pátkai, Haraszti, Oliveira, továbbá a fiatalok, az eleve kevés lehetőséghez jutó Sejben vagy Géresi.

Ennek a borzalmas görcsölésnek egy újabb - igen nagy  - égés lett a vége: a tök utolsó Békéscsaba pontot rabolt a Viditől, amely semmi jóra nem számíthat ezzel az állománnyal. Ezt a vak is látja, csak éppen a vezetők nem... Bebukták a nyári időszakot, amikor Nikolics helyére nem hoztak megfelelő pótlást, majd bebukták a télit is, amikor Tischlert és Harasztit, két jó képességű, de kulcsemberként aligha használható játékost szerződtettek.

A szurkolók persze, csak füstölöghetnek és szégyenkezhetnek, de addig amíg a vezetők ezt maguk nem érzik, addig ebben nem lesz változás. És akkor itt jöhetne a kötődésről, a városhoz, a klubhoz való hűségről szóló szokásos tanmese, de felesleges ezt felvezetni újra és újra, mert láthatóan pont azokat hagyja hidegen, akiket meg kellene, hogy érintsen. Egy biztos: ez a Videoton, ezzel a focival, kiváltképp ezzel a teljesen tompa, él nélküli befejező játékkal nem érhet oda a dobogóra, még akkor sem, ha néha a riválisok is mindent megtesznek azért, hogy ez sikerüljön. Lassan be kell öltöznie Horváth Ferencnek is, ha gól akar látni csapatától.

A Vidi ezzel a soványka pontocskával maradt az 5. helyen, de immár nem csak az Újpest lépett meg tőle a dobogóért folyó csatában, az ismét nyerő DVSC is. Horváth Ferenc bandája legközelebb február 27-én, 15:30-kor házi derbit vív a Puskás Akadémia ellen, majd jön a Fradi elleni kupavisszavágó és a Haladás elleni bajnoki. Mindegyik Felcsúton.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >