Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Mary zenés mesevilága
Mary zenés mesevilága Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 24.
Egyszer volt, hol nem volt... Ugye, mindenki számára ismerős kezdés? Persze, hiszen mindenki volt kisgyermek, akinek sokat meséltek szülei szépről, jóról, rosszról és gonoszról. Vannak olyanok is, akik nem tudnak elszakadni a mesék csodálatos világától felnőttként sem.

 

Talán nem is baj, mert itt a jó végül mindig elnyeri méltó jutalmát, az igazság pedig győz az ármánykodás, a gonoszság felett, ami a való életre és világra nemigen jellemző manapság. Az "örök mesélők" közé tartozik Mary T. Csajághy is, aki immár többszörös nagymama, s íróként nagyon aktív időszakát éli. Az utóbbi bő 2 évben négy, apróságoknak szóló kiadvánnyal jelentkezett, s egy ötödikben dalba is foglalták versei, mondókái egy részét.

A Balatonvilágoson élő hölgy sorsszerű találkozása korábbi munkahelyén Bíró Kriszti énekesnővel egy CD lemezben öltött formát 2015 karácsonya előtt. A 12 kiváló dalocskát tartalmazó hanghordozó Hujber Ferenc zeneszerző munkáját ugyancsak dicséri. Kakukktojásként egy felnőtteknek szóló családi ihletésű kisprózát is "kiírt magából" Mary 2015 nyarán Édesanyja kalandos, nehézségekkel teli, ugyanakkor példamutató életének emlékére, ami ugyancsak remekül sikerült alkotás. Nem csoda, hogy a média érdeklődését is egyre inkább felkelti az írónő.

Nemrégiben Velencére, a hagyományos Karneválra kapott meghívást, ahol a Vörösmarty Rádió kihelyezett panoráma stúdiójában faggatták munkásságáról, műveiről, terveiről, miközben a mohácsi busók táncoltatták a többezres tömeget a Velence Korzón. A tóparti városban decemberben is járt már, amikor a helyi nagycsaládosok és rászoruló családok alapítványa mikulás napi programján ajándékozott könyveket a gyerekeknek. A tervek szerint hamarosan egy külön programon is találkozik majd a velenceiekkel, akik megismerkedhetnek eddigi alkotásaival és - Bíró Kriszti közreműködésével - a már említett Mesebölcső - Varázsmuzsika CD lemez dalocskáival is.

További információkért érdemes felkeresni Mary T. Csajághy weboldalát, ahol közvetlenül lehet könyveket és lemezeket rendelni, akár személyre szóló dedikációval is. Most - csatlakozva a Nemzetközi Könyvajándék Naphoz, annak kapcsán - akár ingyen CD-vel. Mert ahogy az Ő mottója szól: "A mese a legjobb útravaló, amelyet gyermekünknek adhatunk!"

weboldal: www.marykonyvei.redsign.hu

Facebook: www.facebook.com/bodrikalandjai

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >