Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sportfelszerelésekkel jutalmazták a nyugdíjas sportklubokat
Sportfelszerelésekkel jutalmazták a nyugdíjas sportklubokat Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. február 25.
ImageAz István Király Általános Iskola tornatermében tartották meg a nyugdíjasok sportvetélkedőjének döntőjét. A megmérettetésen a résztvevők a játékos-ügyességi feladatokat egyénileg, illetve párokban oldották meg. Az összesített első helyen az Öreghegyi Nyugdíjas Klub végzett. Tegnap délután sportfelszerelések ünnepélyes átadására került sor az intézményben azoknak a székesfehérvári nyugdíjas klubok részére, amelyek elindultak a városi sportvetélkedőn.

 


A szép hagyományokat folytatva, az elmúlt esztendőben is megszervezték a nyugdíjas klubok sportvetélkedőjét. A közösségi programnak az István Király Általános Iskola tornaterme adott otthont. A nyolcfős csapatok három fordulóban mérték össze tehetségüket, többek között labdavezetésben, kosárra dobásban, floorball büntető ütésben és tollasozásban is. A játékos-ügyességi feladatokat egyénileg, illetve párokban kellett megoldani. A vegyes csapatok versenyét az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubja nyerte meg. A második helyet a Vörösmarty Lakótelepi Sportegyesület Nyugdíjas Klubja és a Maroshegy-Vörösmarty II-es csapat között osztották meg. A bronzérmet az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Vízügy Klubja szerezte meg.

Szerda délután azoknak a székesfehérvári nyugdíjas kluboknak nyújtottak át sportfelszereléseket, amelyek megméretették magukat a népszerű sportprogramon. A felszereléseket Mészáros Attila alpolgármester, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok adta át a csapatoknak.

 

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntő beszédében kiemelte: nagyon fontos az a munka, amelyet a nyugdíjas klubok szabadidejükben elvégeznek, és hétről hétre készülnek azokra a megmérettetésekre, amelyeket összeállítanak a számukra. „Köszönöm Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnoknak, valamint Magony Tamásnak, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársának azt a rengeteg segítséget, melynek köszönhetően ez a torna minden évben megvalósulhat! Elismerés illeti ezenkívül az intézményeket is, hiszen fontos, hogy a helyszínt és az eszközöket is biztosítani tudjuk a sikeres felkészülés és versenyzés érdekében. Azt gondolom, hogy azok a programok, amelyeket a város nyugdíjas klubjai évről évre megszerveznek, hozzájárulnak ahhoz, hogy Székesfehérvár egésze is egy kiváló közösség legyen.” – közölte Mészáros Attila, aki jó egészséget és felkészülést kívánt minden résztvevőnek az idei évi megmérettetésekre.

Az eseményen megjelent Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is, aki szimbolikus jelentőségűnek nevezte a szerda délutáni eseményt. „Székesfehérvár Önkormányzata örömmel támogatja a nyugdíjasok sportolási lehetőségét, melynek keretében évente megrendezhetjük a játékos sportvetélkedőt. Rendkívül örülünk annak, hogy nagyon sok mozogni vágyó nyugdíjas látogatja ezeket a vetélkedőket, valamint a Nyitott Tornatermi foglalkozásokat is. Nyugodtan kijelenthetjük: ez a két programsorozat országosan is példaértékűnek és egyedülállónak tekinthető. Úgy gondolom, a fiatalok példát vehetnek azokról a nyugdíjasokról, akik rendszeresen vesznek részt a Nyitott Tornatermi programokon, illetve a játékos sportvetélkedőkön.” – mondta Östör Annamária, aki kiemelte: Székesfehérvár Önkormányzata örömmel ajánl fel mezeket azoknak a nyugdíjas csapatoknak, amelynek tagjai rendszeresen és sikeresen szerepelnek a sportos megmérettetéseken.

A szerda délutáni eseményen Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa hangsúlyozta: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése kiemelt feladatként kezeli a lakossági sportot, ezen belül a nyugdíjasok sportolási lehetőségének biztosítását. Mint mondta, a sportfelszereléseket Székesfehérvár Önkormányzata jóvoltából, dr. Cser-Palkovics András polgármester előterjesztése nyomán és a Közgyűlés döntésének megfelelően vehetik át a nyugdíjas klubok tagjai.

Eszéki Ágnes, a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatója kiemelte: a nagyszabású kezdeményezés keretén belül a város valamennyi általános és középiskolása is részesült mezjutalomban. Mint mondta, örömükre szolgált, hogy a városi feladatellátás rendszerének köszönhetően lehetőség nyílt az egymással vetélkedő nyugdíjas csapatok megajándékozására is.

A sportfelszerelések átadását követően a nyugdíjas sportvetélkedő szervezői tartottak minden részletre kiterjedő értekezletet a közeljövő sporteseményeiről a megjelent nyugdíjas klubok csapatkapitányaival

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >