Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tavaszköszöntő programok a Koronás Parkban
Tavaszköszöntő programok a Koronás Parkban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. március 01.
ImageFolyamatosan bővülő új és megújuló programokkal várja vendégeit a Koronás Park, amely az egykori koronázó város, Székesfehérvár történelmi örökségének méltó bemutatását szolgálja. Márciustól nem csak a kicsik, de a felnőtt korosztály is megtalálhatja kínálatukban az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot.

 

Történelmi ismeretterjesztő foglalkozások, a húsvét köszöntése, bábszínházi előadások, tavaszváró kézműveskedés, történelmi hagyományőrző mesterségek felidézése, zenés testgyakorlás – több más mellett ezek szerepelnek a Koronás Park megújuló programkínálatában.

Állandó programok:
Márciustól a hét valamennyi napján válogathatnak az érdeklődők a programok között, bizonyítva ezzel is, hogy a Koronás Park sokkal több, mint egy játszótér.

Minden hétfőn délelőtt ölbéli játékokkal, mondókákkal, gyermekdalokkal, cirógatókkal, dúdolókkal kényeztethetik a szülők gyermekeiket a Koronás Park Babajátszóin. A játékos délelőttöket 0-3 év közötti gyermekeknek és szüleiknek ajánlják. A félórás foglalkozások 10 órakor kezdődnek, ezt követően lehetőség van közös játékra is.
Időpont: 10.00 – 10.30 óra

Keddenként Zenés testgyakorlaton formálhatják, erősíthetik alakjukat a mozogni vágyók, de lesz gerinctréning és stretching is. Amíg az anyukák tornáznak, a gyerekek animátorok felügyelete mellett játszhatnak  a játszósarokban.
Időpont: 17.00 – 17.45 óra

Szerdán a Régi históriák elnevezésű programot rendezik. A kreatívjátszón a történelem iránt érdeklődő fiatalok a régmúlt különböző csodás és érdekes történeteit ismerhetik meg, illetve a témakörhöz kapcsolódó kézműves, mozgásos játékban vehetnek részt. A márciusi foglalkozásokon a kardokról, pajzsokról, csodafegyverekről kapnak az érdeklődők új ismereteket.
Időpont: 16.30 – 17.30 óra

Csütörtökön a Kézműves Műhely foglalkozásait szintén minden korosztálynak ajánlják a Koronás Park munkatársai. A kézműves foglalkozások a történelmi hagyományőrző mesterségek jegyében zajlanak, ahol gyermekek és szülők együtt alkothatnak. A cél olyan technikák megismertetése történeti háttérrel és a gyakorlatban (szövés, tűkötés/nålbinding, nemezelés, agyagozás, stb.), melyek kevésbé ismertek a látogatók számára. Közösen lehet elkészíteni a középkor nélkülözhetetlen kellékeit: ékszereket, játékokat, különféle használati tárgyakat, amit azután mindenki magával vihet.
Időpont: 16.00-17.30 óra

Koronás Bábszínházak:
A napi rendszeres programokon túl márciusban vasárnaponként bábművészek is elhozzák legszebb meséiket a Koronás Parkba. Ezek a történetek országhatárokon ívelnek át – megismerhetik Csernik Szende meséiből a furfangos székelyek észjárását, varázslatos beszédjüket, csavaros gondolkodásmódjukat. Az Álomzug Társulat játéka az egyszer undok és tüskés, másszor tündéri kamaszok életébe enged bepillantást, illetve egy furcsa világjáró hölgy mesél egy kesztyűbe bújt kedves állatok együttéléséről is. Bábelőadások 11 órakor kezdődnek, ám előtte 10 órától kézműves foglalkozásokon kedves emlékek, játékok gyártásával lehet ráhangolódni az éppen aktuális mesére.

Március 6. vasárnap 11 óra
Álomzug Társulás: A Kesztyű – előadás egészen piciknek, ovisoknak és kisiskolásoknak.
Utazótáskával, napernyővel és térképpel a kezében egy bolondos, furcsa hölgy járja a világot. Ahol az órája teaidőt mutat, megpihen egy kicsit, bőröndjéből különleges tárgyak, figurák kerülnek elő, s ha már ott van, miért is ne mesélne kicsit? Játszótársai apró bábok, használati tárgyak – és nem utolsó sorban a gyerekek! Ez a mese azt a közismert történetet dolgozza fel, melyben szeretni való állatfigurák találnak otthonra és élnek barátságban egy elhagyott kesztyű öt ujjában.

Március 13. vasárnap 11 óra
Álomzug Társulás: Feketefehérigennem - mese pörgőszoknyásoknak és rövidnadrágosoknak
Zelda kisasszony minden nyári reggelen kinyitja különleges szünidei gyermekmegőrzőjét a tengerparton gyermekkori barátja, TresJoli muzsikus úr segítségével.
Mesénk napján két vendég is érkezik a nyári kisdedóvóba: egy kisfiú, Flórián, és egy kislány, Flóra. Mindkettejük szüleinek fontos dolga akadt erre a napra, így Zelda kisasszonyra kell bízniuk a gyerekeket. A két Flo megismerkedése nem éppen zökkenőmentes, hiszen tökéletes ellentétei egymásnak: az egyik hangos, a másik csendes, az egyik morcos, ha a másik kedves, tűz-víz, fekete-fehér, igen-nem…

Március 20. vasárnap 11 óra
Csernik Szende lábbábos újabb történetet varázsol elő Csihány csípte székely meséiből.
Csernik Szende székely míves beszédével, vicceivel, elképesztő fantáziájával ragadja ki nézőközönségét a való világból és babonázza meg nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is. Meséiben minden néző a mese szereplője is lehet.

Márciusi aktuális ajánlatok:
A Koronás Parkban az iskolai szünetekben szokásos kézműves foglalkozások az ünnepekre hangolódást jelentik.
Március 14-15-én 11.00 – 17.00 óráig tartó kézműves foglalkozást a nemzeti ünnep jegyében rendezik meg. A forradalom jelképeit lehet elkészíteni.
Március 24-27. 10.00-17.00 óra tavaszköszöntő kézműveskedés lesz. A tavaszi szünet idején színes, tarka, jókedvet árasztó díszeket, dekorációkat lehet készítni a Koronás Park kreatív ötlettárából, amelyekkel mindenki feldobhatja, csinosíthatja saját szobáját. 
Március 27-én (húsvét vasárnap) 14.00-17.00 óráig a Koronás Parkban nyuszi várja a gyerekeket. Lehet tojást festeni, kézműveskedni, megnézni Bartha Tóni bábszínházát, de lehetőségük lesz arra is a résztvevőknek, hogy mindenféle szórakoztató és ügyességet próbáló szabadtéri játékkal ünnepeljék a húsvétot.

Részletes információk:
www.koronaspark.hu, illetve a facebook.com/KoronásPark oldalakon

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >