Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow ARAK: 5 arany az utánpótlás OB-n
ARAK: 5 arany az utánpótlás OB-n Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. március 02.
Image A téli atlétikai versenyszezon egyik legfontosabb állomása az ifjúságiak és juniorok magyar bajnoksága az ARAK akadémistái számára. A két napos megmérettetésre bizakodva készülő fiatalokat azonban betegség tizedelte.

 

Az influenza legfőbb áldozata - a 60 és 200 méter címvédője - Szabó Dániel lett, aki rajthoz sem bírt állni. Szépe Gergő és Deák Márton korábbi sérülésük miatt nem indulhattak. A kedvezőtlen előjelek ellenére 5 aranyéremmel a fehérvári klub könyvelhette el a legtöbb győzelmet!

Az öt elsőséget ráadásul 5 atléta érte el. Az első versenyszám rögtön sikert hozott. Csincsi Barbara hármasugrásban utolsó kísérletével, 11,05 méterig szállt. Olasz Tamás tanítványa felülmúlta ezzel a várakozások mellett a teljes mezőnyt is, és hatalmas egyéni csúccsal nyert. A rúdugrók között Németh Kitti jeleskedett. A bajnoki címhez két érvényes ugrás, és a 320 centiméteres teljesítmény is elég volt. Pisch Milán 60 méteren könnyed futással került második idővel a döntőbe. Ott aztán a kiváló futással egyéni csúcsot, 7,01-et ért el, amivel magabiztosan utasított maga mögé mindenkit!

Az első nap záró számában, a 400 méteren két érem is született. Az előző napon még szintén lázzal küzdő Mátó Sára rajt-cél győzelmet aratott. Az 56,67-es eredménye nem csak egyéni csúcs, hanem a bajnokság egyik legkiemelkedőbb abszolút eredménye is. A futamban mögötte 57,78-al célba érkező Budai Boglárka végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

Második nap a 800 méter kettős ARAK sikert hozott. A bátor iramot diktáló Punk Adrienn több, mint 3 körön keresztül vezette a mezőnyt, a véghajrát azonban Budai Boglárka bírta jobban. A nap versenyét, és a bajnokságot így ő nyerte Punk Adrienn előtt. A tempónak köszönhetően mindketten felülmúlták korábbi legjobb eredményüket. Pisch Milán a hosszabb sprintszámban is dobogóra állhatott. A 200 befutóját követően ezüstöt nyert, akárcsak Mátó Sára 60 méter gáton. Betegen is hozta a papírformát. Második idővel került a döntőbe, ahol az utolsó gáttól a célig nagyot küzdve futotta fel magát a dobogó második helyére. Ez annyit kivett belőle, hogy másik kedvenc távján, 200 méteren be kellett érnie a negyedik hellyel.

A váltók izgalmas versenye zárta a két napot. A junior lányaink, Jahola Dóra, Besszer Rebeka, Németh Kitti és Ragó Nikolett összeállításban a második, az ifjúsági lányok Kerék Kata, Szépe Flóra, Dudás Dorka és Csetényi Eszter alkotta kvartettje harmadik helyen végzett. A fiúk 800 métere is szoros befutót hozott. Negyedikként Kocsis Zsombor, ötödikként Plesz Boldizsár ért célba, mindössze 4 századmásodperc különbséggel. Ötödik lett hármas és magasugrásban is Szépe Flóra, Tóth Gergely hármasugrásban és Hegedűs Luciána 800 méteren, valamint az ifjúsági fiúk 4x200 méteres stafétája is. 1500 méteren hatodik lett Ragó Nikolett, 400 méteren Darabos Alíz, ebben a versenyszámban Besszer Rebeka hetedik. Ezen a helyen végzett Kerék Kata is hármasugrásban, akárcsak Mátó Gréta 800-on. 1500 méteren nyolcadikként zárt Punk Adrienn.

Örömteli, hogy a negatív körülmények ellenére is a legeredményesebb szakosztály a fehérvári ARAK Utánpótlás Akadémia lett. - tájékoztatott Tölgyesi Előd az ARAK szakosztályvezetője.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >