Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ötödször rendezik meg a Bella István Versmondó Versenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 02.
Image A Bella István Emlékév keretében Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Sárkeresztúr Község Önkormányzata és a Vörösmarty Társaság – a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziummal, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Fejér megyei Tagozatával, a Magyar Írószövetség Közép-dunántúli Csoportjával, a Sárkeresztúri Általános Iskolával és a Bella István Művelődési Házzal közösen – ötödik alkalommal hirdeti meg a Bella István Versmondó Versenyt. A rendezvényre március 31-ig lehet nevezni.

 

A kulturális rendezvény célja, hogy méltóképpen tisztelegjenek a hetvenöt éve született és tíz éve elhunyt Bella István Kossuth-díjas költő emléke és gazdag életműve előtt. A versenyre a Fejér megyei felső tagozatos általános, valamint középiskolás diákok jelentkezését várják a szervezők. A jelentkezőknek egy Bella István-verset és egy szabadon választott kortárs magyar költő művét kell tudniuk – a kortárs költőknél a versenyzők figyelmébe ajánlják a „Hetek” csoport tagjainak – Ágh István, Buda Ferenc, Serfőző Simon, Kalász László, Raffai Sarolta és Ratkó József –alkotásait.

A Fejér megyei középfokú intézmények és általános iskolák intézményenként egy felső tagozatos, illetve egy középiskolás versmondót nevezhetnek a 2016. április 9-én, szombaton reggel 09.00 órakor kezdődő versmondó versenyre. A programnak a Ciszterci Szent István Gimnázium ad otthont.

 


 

A megmérettetésre 2016. március 31-ig lehet nevezni. Jelentkezni a Ciszterci Szent István Gimnázium címén (8000 Székesfehérvár, Jókai u. 20.; Telefon / fax: 22 / 506-861) és az alábbi e-mail címen: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges lehet.  

A szervezők kérik, hogy a jelentkezők írják meg életkorukat, a választott versek címét és szerzőjét. A verseny legjobbjai a zsűri döntése alapján díjazásban részesülnek. A verseny védnökei: dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere és Bella Istvánné Zayzon Márta.



 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >