Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Eredményes a Depónia folyamatos akciója Nyomtatás E-mail
Írta: Polónyi Dóra   
2016. március 02.
Image Lezárult a folyamatos szelektív hulladékgyűjtési akció harmadik szakasza. A növekvő gyűjtési kedv, a bővülő ügyfélkör, a rengeteg szétválogatott PET palack és vegyes papír igazolja a Depónia Nonprofit Kft. partnerintézményei között elindított játékos verseny sikerét.

 

Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője és Juhász László környezetvédelmi tanácsnok a Hiemer-házban tartott díjátadó-sajtótájékoztatón gratulált a négy legjobb intézmény képviselőjének.


A tavalyi tanév már a folyamatos szelektív hulladékgyűjtés jegyében telt a Depónia Nonprofit Kft. partnerintézményei számára. A székesfehérvári bölcsődéknek, óvodáknak, általános és középiskoláknak külön nevezésre nem volt szükségük, az élő partneri szerződés automatikus részvételt jelentett a versenyben. Az idei tanév első felében zajló verseny díjátadójára sajtótájékoztatón került sor kedden délelőtt a Hiemer-házban. Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője és Juhász László környezetvédelmi tanácsnok köszöntötték a dobogósokat, és díjjal jutalmazták a kimagasló eredményeket.


A verseny folyamatos, évente kétszer, a tanév kezdetén és félévkor díjazzák a legjobbakat. A mostani már a harmadik a díjátadók sorában. A tapasztalat azt mutatja, hogy versenyszakaszonként nő a résztvevő intézmények száma.  Egyre többen kapnak kedvet, hogy a Depónia Nonprofit Kft. partnereként kivegyék részüket a versengésből. 

A szervezők ezúttal az idei tanév első felének győzteseit hirdették ki.  A nyertesek sorrendje az egy főre jutó begyűjtött hulladék mennyisége alapján került megállapításra. Az első helyezettet 150 000 Ft értékű nyereménnyel, a másodikat 100 000 Ft, a harmadik helyezettet pedig 50 000 Ft értékű nyereménnyel jutalmazták. A különdíjas 100 000 Ft-ot kapott.

A III. versenyen a legkisebbek és családjaik jeleskedtek: egy bölcsőde és két óvoda közössége örülhet a nyereménynek és a dicsőségnek.  Arányaiban a legtöbb hulladékot a Napraforgó Bölcsőde gyűjtötte. Egy fő átlagosan 31,80 kg hulladékot hozott be az intézménybe. A második helyezett a Felsővárosi Óvoda lett 21,45 kg-mal, a harmadik helyen a Szivárvány Óvoda Püspökkertvárosi Tagóvodája végzett 12,26 kg egy főre jutó gyűjtött hulladékkal.

Az eddigi utolsó forduló különdíjas címét a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola birtokolhatja. Az összesítés szerint ők gyűjtötték össze a legtöbb, 3985 kg hulladékot.

Az eddig lezárult három féléves szakasz mérési eredményeinek összehasonlításából egyértelműen kitűnik, hogy az akciósorozat sikeres: mind a PET palackból, mind a vegyes papírból egyre többet hoznak be a gyerekek az intézményi gyűjtőkbe.

A IV. gyűjtési szakasz versenye már elkezdődött, az akció 2016. február 1-től 2016. június 17-ig, a tanév végéig tart. A következő eredményhirdetésre szeptemberben lehet számítani.

A feleslegessé vált papír és műanyag folyamatosan gyűjthető az intézményekben kihelyezett edényekbe, melyet a Depónia munkatársai rendszeresen elszállítanak a járatszerű szelektív hulladékbegyűjtés keretében.

Amennyiben olyan intézmény is részt kíván venni a versenyben, amely még nem a Depónia Nonprofit Kft. partnere, úgy a szerződéskötést követően automatikusan csatlakozik a versenyhez.


helyezettek_deponia.jpg


versenyek_deponia.jpg
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >