Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A Távhőszolgáltatás Napján megoldódik a rejtély! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. március 04.
ImageSzékesfehérváron a SZÉPHŐ Zrt. 2016. március 4-én szakvezetéses erőműbejárással, izgalmas, közös kvízjátékkal és egy kreatív versennyel rendezi meg a Távhőszolgáltatás Napját.

 

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége fontosnak tartja, hogy a lakosság minél szélesebb körével ismertethesse meg a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit. Ennek érdekében az elnökség azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy minden évben március 6-án az Energiatakarékossági Világnappal egy időben rendezzék meg a Távhőszolgáltatás Napját. A tagvállalatok ezen a kiemelt jelentőségű napon megnyitják kapuikat a lakosság előtt, bemutatják a távhőellátásban rejlő környezet-, klíma- és energiapolitikai előnyöket, szakmai konferenciákat és a fiatalokat is mozgósító programokat szerveznek.

 



A SZÉPHŐ Zrt. az óvodásoknak és az alsó tagozatos diákoknak kreatív pályázatot hirdetett „A város kályhája” címmel, melynek célja, hogy a csoportok és osztályok szabadon választott technikával – festett képekkel, gyurmával, vagy akár terménybábokkal – berendezzenek egy-egy cipődobozt, bemutatva, hogy mit jelent számukra az otthon melege. A szervezők minden kisgyermeket megajándékoztak a kiírással azonos című, illusztrált mesével, melyben Turbo, a macska kideríti, hova tűnik a fűtőtestekből nyáron a meleg és hogy tér vissza télen. Elmeséli, hogy őrizték az ősemberek a tüzet, kik vezették be a padlófűtést, és kinyomozza, hova vezetnek azok a titokzatos csövek. A mese végére fény derül a városi kályha rejtélyére. A kicsik háromdimenziós alkotásaiból összeállított kiállításának megnyitója és az eredményhirdetés pénteken 10.00 órakor lesz a SZÉPHŐ Zrt. épületében.

A felső tagozatos és középiskolás tanulók izgalmas kvíz- és ügyességi játékokon vehetnek részt 14.00 órától. A négyfős csapatokat szerdán vetített, képes tájékoztató előadással és egy vezetett erőműbejárással készítették fel a játékos megmérettetés minden feladatára. A versenyre iskolánként és kategóriánként egy-egy csapat jelentkezhetett. A győztes diákcsoport tagjai március 4-én elnyerik a megtisztelő „Táv-Hősök” címet és a vándorkupát.

A Fehérvári Programszervező Kft. felhívására több mint száz ember regisztrált, hogy ezen a napon részt vehessen egy vezetett bejáráson a királysori fűtőerőműben – és Turbo cica után felfedezhesse a város kályhájának titkait.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >