Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elismerés a Zrínyi  Gordiusz Országos Matematikaversenyen indulóknak
Elismerés a Zrínyi  Gordiusz Országos Matematikaversenyen indulóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. március 07.
ImageA Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is meghirdette a Zrínyi – Gordiusz Országos Matematikaversenyt. A 2-12. évfolyamos tanulóknak kiírt vetélkedőn a diákoknak teszt formájában kellett számot adniuk tudásukról.

 

A Hétvezér Általános Iskolában tartották az országos matematikaverseny ünnepélyes eredményhirdetését. A díjak kiosztásában Deák Lajosné önkormányzati képviselő is közreműködött.


Az idei tanévben is összemérhetik tudásukat egyéniben és csapatban a 2-12. osztályos tanulók a XXVII. Zrínyi - Gordiusz Matematikaversenyen. A rendezvény elsődleges célja a matematika népszerűsítése, amelynek keretében az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják felmérni.

A megmérettetés első (megyei) fordulójában országos szinten 67. 166 diák oldotta meg a verseny feladatait. A matematikai vetélkedő első körében 16. 565 határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák is elindult. A versenyen a feladatok megoldására a 2-4. osztályos tanulóknak 60 perc (25 feladat), az 5-6. osztályos tanulóknak 75 perc (25 feladat), míg a 7-12. osztályos tanulóknak 90 perc (30 feladat) állt rendelkezésükre. A feladatok szövege után öt lehetséges válasz (A, B, C, D és E) közül kellett kiválasztaniuk a helyeset a diákoknak.

 


 

A Hétvezér Általános Iskolában tartották a XXVII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Fejér megyei eredményhirdetését. Deák Lajosné önkormányzati képviselő kiemelte, hogy a Zrínyi – Gordiusz Országos Matematikaversenyen rendre kimagasló eredményt elérő Hétvezér Általános Iskola már huszonöt éve rendezi meg a nívós vetélkedő Fejér megyei fordulóját. Mint mondta, a verseny népszerűségét jól bizonyítja, hogy Fejér megyében közel 50 település majd’ 2000 tanulója mérte össze tudását a különböző évfolyamokban. Deák Lajosné ezen kívül arra is kitért, hogy a jó és megbízható matematika-tudásra az élet minden terén hatalmas szükség van.

A Hétvezér Általános Iskola igazgatója, Lángfalvy Péterné elmondta: az intézmény két év után kapcsolódott be az országos versenysorozatba, így hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy immáron huszonötödik alkalommal rendezhették meg a Zrínyi – Gordiusz Országos Matematikaverseny Fejér megyei fordulóját. „Matematika-tagozatos iskola lévén kiemelt jelentőséggel bír ez a vetélkedő az iskola életében. Az idei feladatsor a diákok szerint sem volt túlságosan bonyolult, inkább a feladatok szövegének logikai értelmezése okozott nehézséget a fiataloknak.” – tette hozzá az intézmény vezetője.

Fejér megyében öt város kilenc iskolájában zajlott a megyei forduló, 1.903 résztvevővel, akik a megye 47 településének 83 iskoláját képviselték. Közülük a legeredményesebb 136 általános és középiskolás diákot hívták meg a péntek délutáni ünnepélyes eredményhirdetésre. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de akadtak olyan diákok is, akik az egyéniben ugyan nem jutottak be évfolyamukon a legjobb 15 fő közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott remek teljesítményükkel kerültek a díjazottak közé. A kiemelkedően teljesítő tanulókon kívül a felkészítő tanárokat is díjazták.

Az eredményhirdetésen az országos versenyre szóló meghívók átadására is sor került. Az idei évben 12 fő vehet részt Fejér megyéből a 2016. március 23-25. között Kecskeméten megrendezendő Zrínyi – Gordiusz Országos Matematikaverseny döntőjében: Novák Péter 2. osztályos tanuló (Hétvezér Általános Iskola), Süli Henrietta 2. osztályos tanuló (Móricz Zsigmond Általános Iskola, Dunaújváros), Ódor Boglárka 3. osztályos tanuló (Reményik Sándor Református Általános Iskola, Lovasberény), Zeiler-Rausch Réka 3. osztályos tanuló (Hétvezér Általános Iskola), Cseh Dóra 4. osztályos tanuló (Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), Valicsek Donát 4. osztályos tanuló (Kossuth Lajos Általános Iskola), Jóni Boglárka 5. osztályos tanuló (Hétvezér Általános Iskola), Leipold Zóra 5. osztályos tanuló (Németh László Általános Iskola), Kozák Roland 6. osztályos tanuló (Hétvezér Általános Iskola), Riba Dániel 6. osztályos tanuló (Hétvezér Általános Iskola), Müller Ágnes 7. osztályos tanuló (Hétvezér Általános Iskola), Kedves Tamara Lilla 8. osztályos tanuló (Vasvári Pál Gimnázium).

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >