Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újabb iskolai játszótér társadalmi összefogással Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. március 08.
ImageA Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában játszóteret avattak dr. Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselőjének részvételével a Táncsics-napok keretében.

 

A négy új játszóeszköz beszerzése összefogással valósult meg: a Maroshegyi Gyermekekért Alapítvány, a szülői munkaközösség és Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával, több mint egymillió forint értékben.


Március 7-től 11-ig zajlanak a Táncsics-napok változatos rendezvényei a Székesfehérvári Táncsics Mihály Iskolában. A sportdélutánt, kiállítás-megnyitót, vetélkedőket, versenyeket és játszóházat magában foglaló gazdag programsorozatot a megújult iskolai játszótér avatása teszi még örömtelibbé. A szabadtéri időtöltést, mozgást és közösségépítést két kerti asztal, egy mérleghinta és egy csúszdás, tornyos, többfunkciós mászóvár szolgálja a jövőben – egy több mint egymillió forintos beruházás eredményeként.       

Csimáné Kiss Ilona, az iskola igazgatója köszöntötte a megnyitón megjelenteket, a játszótér megvalósulásának támogatóit: dr. Cser-Palkovics András polgármestert, Brájer Éva alpolgármestert, Maroshegy önkormányzati képviselőjét, Eszéki Ágnest, a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatóját, Horváthné Kovács Boglárkát, a szülői munkaközösség elnökét, Balog Gábort, az Intézményi Tanács elnökét, Molnár Tamásnét, a Maroshegyi Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnökét és Demeter Lászlóné telephely-igazgatót. Csimáné Kiss Ilona elmondta, hogy az utóbbi időben összesen 1,6 millió forintos fejlesztés történt az iskola udvarán.

 



„Az iskolai közösségnek és a szülőknek köszönhető ez az új játszótér. Az Önkormányzat támogatja a jogszabályok miatt leszerelt játszóterek újraépítését – amennyiben a szülők összefognak és kifejezik ebbéli szándékukat. Ma a Táncsicsban – a Hétvezér után – az itt tanuló gyerekek szüleinek köszönhetően avatunk játszóteret.” – gratulált az iskolai közösségnek dr. Cser-Palkovics András polgármester és jó időtöltést, feltöltődést kívánt a gyerekeknek az új játszóeszközökkel eltöltött szünetekre, délutánokra.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője méltatta a létrejött összefogást, majd elmondta, hogy a fejlesztések tovább folytatódnak a Táncsics Mihály Általános Iskolában: a következő játszótéri bővítés egy homokozó építése lesz.

A játszótéravató ünnepséget a 2. b osztályosok vidám műsora zárta verssel, zenével, mozgással, a végén pedig egy hatalmas „Hurrá!”-val kifejezve a gyerekek örömét.

A kültéri játszótereket érintő jogszabályi előírások általános biztonságossági követelményeket írnak elő. A balesetveszély kiküszöbölésére a méretek és a nehézségi fokozatok tekintetében a használó korcsoportot figyelembe kell venni, valamint a stabil eszközöknek védelmet kell nyújtaniuk a leesés ellen és hozzáférhetőeknek kell lenniük a felnőttek számára is.

2014-ben mérték fel a város iskoláiban a kültéri játékok állapotát, amelyek túlnyomó része nem felelt meg a jogszabályok előírásainak. A lebontott játékok pótlására Székesfehérvár támogatást ajánlott mindenkinek, abban az esetben, ha az intézmény maga is társadalmi összefogást kezdeményez és hozzájárul a beruházáshoz. A Táncsics Mihály Általános Iskola udvarára négy új játszóeszköz került az iskola alapítványa, a Maroshegyi Gyermekekért Alapítvány (377 ezer forint), a szülői munkaközösség (319 ezer forint) és az Önkormányzat (313 ezer forint) támogatásával.

A városi játszóterek felújítása, az új kültéri fitnesz-eszközök kialakítása mellett példaértékű az összefogás a város iskoláiban: a Hétvezér Általános Iskola után a Táncsics Mihály Általános Iskolában is társadalmi együttműködéssel vehetik birtokba a gyerekek az új eszközöket. 

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >