Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kegyeleti futás, iskolai műsorok és március 15-i ünnep Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. március 08.
ImageSzékesfehérváron 2016-ban is színes programokkal ünnepelhetjük március 15-ét. Csütörtökön délután hagyományos „Kegyeleti futás és gyaloglás próba” lesz a Halesz parkban a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében.

 

Pénteken délelőtt iskolai megemlékezéseket tartanak a városban az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére, több fehérvári oktatási intézmény részvételével a város különböző pontjain. A nemzeti ünnepen a Városház téren megemlékezéssel és koszorúzással hajtanak fejet március 15. előtt, valamint Székesfehérvár fiataljai „Együtt verő szíveink” címmel adnak műsort a közönségnek.


Március 10-én, csütörtökön „Kegyeleti futással és gyaloglás próbával” tisztelegnek március 15. emléke előtt a résztvevők 15 órától a Halesz parkban.  A hagyományos programot a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezi, a próbán a megyei és fehérvári általános, valamint középiskolák, nyugdíjas klubok, felsőoktatási intézmények és egyéni indulók vesznek részt. Az egy körös futás és gyaloglás távja jelképesen 1848 méter.  A program viharos, kedvezőtlen időjárás esetén elmarad.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi megemlékezéseket tartanak a város oktatási intézményei március 11-én, pénteken 9 órától. Több általános és középiskola ad műsort a város különböző helyszínein – többek között Bem József tábornok mellszobránál, a Halesz ligetben, a Petőfi mozinál, a Fekete Sas Szálló, a Petőfi szobor és a Pelikán Fogadó előtt.

A nemzeti ünnepen, március 15-én, kedden 10.30 órától „Együtt verő szíveink” címmel adnak ünnepi műsort dr. Matuz János rendezésében Székesfehérvár lelkes ifjú színjátszói a Városház téren, az előadást Cserta Balázs zenekara kíséri. Az ünnepi megemlékezésen 11 órakor beszédet mond dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A város délelőtti programjait koszorúzás zárja a Fekete Sas Szállónál. Az ünnepi műsort délután 14 órakor megismétlik a Városháza előtti kőemelvényen.

A Palotavárosban, a Halász utca és a Rác utca közti füves területen a Huszárpark programjai közül választhat az ünneplő közönség, a Városház téren egész nap zenés, táncos műsorok, kreatív foglalkoztatók és népi ügyességi játékok, valamint József-napi vásár várja a fejér megyei és fehérvári lakosokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >