Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvári sikerek a kyokushin karate diákolimpia országos döntőjében Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. március 08.
A knock-down szabályrendszerű kyokushin karate diákolimpia országos döntőjét rendezték március 5-én, Szentesen a gyermek, serdülő és ifjúsági lány korcsoportokban. A viadalon több mint 200 fiatal versenyző mérte össze erejét és tudását, kemény és színvonalas csatákat vívva az igazán szép és értékes trófeákért.

 

Szinte az összes hazai kyokushin szervezet elküldte legjobb versenyzőit a megmérettetésre, így igazán nem lehetett oka panaszra a nézőknek akik izgalmakat keresve ellátogatott a városi sportcsarnokba.

 
A székesfehérvári IFK Magyar Kyokushin Szervezet csapatát is (a már megszokott módon) népes szurkoló tábor kísérte, mely szinte együtt lélegezve versenyzőinkkel, sportszerű buzdításával oroszlánrészt vállalt a nagyszerű eredmények elérésében.
Sikerek pedig ezúttal is akadtak szép számmal. Németh Máté erőn felüli teljesítményt nyújtva a dobogó harmadik fokáig verekedte magát a serdülő fiúk népes középsúlyú mezőnyében. Kovács Kitti és Nagy Natália az ifi lány -60kg-os súlycsoportban testvériesen megosztozott a második, illetve harmadik helyen.

Az igazán remek teljesítményt azonban ezen a napon is (mint azt már tőle lassan megszokhatjuk), az ifjúsági -50kg-ban Farkas Ágnes nyújtotta. Ági ősztől kezdve, versenyről versenyre egyre jobb formát mutat. Hiába voltak jelentős problémák a felkészülés hajrájában, rutinos, öreg versenyzőket megszégyenítő magabiztossággal és győzni akarással emelkedett felül a nehézségeken. Mérkőzéseit kivétel nélkül komoly fölénnyel nyerte, sőt több alkalommal ezt a komoly fölényt egy-egy jól irányzott fejrúgással is nyomatékosította. A nap végén a jól végzett munka örömével, büszkén emelhette magasba a bajnoknak kijáró kupát.
A csapat többi része, teljes erőbedobással készül az áprilisi veszprémi diákolimpiai döntőre. Itt az ifi fiúk, a juniorok és a testvédős szabályok szerint harcoló gyermekkorú versenyzők fognak tatamira lépni. Előtte felkészülési versenyül a két hét múlva Ekelen megrendezésre kerülő Szlovák Bajnokság szolgál.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >