Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alsó tagozatos általános iskolás tanulók sakk-sikerei Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. március 09.
Végéhez értek a 2015/2016. tanévi I-II. és III-IV. korcsoportos általános iskolás diákok számára kiírt Sakk Csapatbajnokság küzdelmei.

 

A szervezők összesen négy csoportba osztották az alsó tagozatos általános iskolás indulókat. A három körből álló versenysorozat utolsó, mindent eldöntő fordulójának a Németh László Általános Iskola adott otthont. A sportos program eredményhirdetésén Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok, valamint Ollé Ferencné, a Németh László Általános Iskola igazgatója adta át a csapatoknak a díjakat.


A csapatbajnokságon azok az amatőr sakkozók indulhattak, akik csak iskolai keretek között sakkoznak, tehát nem rendelkeznek élő ponttal, nem játszanak sakk egyesületben, valamint nincsenek leigazolva sakk klubban. A háromfordulós sportprogrammal a szervezők versenyzési lehetőséget kívántak biztosítani a székesfehérvári alsó tagozatos amatőr sakkozó csapatok részére.

 


 

A három fordulóból álló sakk csapatbajnokságon öt intézmény, az István Király Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Németh László Általános Iskola, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola lány és fiú együttesei képviseltették magukat. Az I-II. és III-IV. korcsoportos általános iskolás diákok számára kiírt Sakk Csapatbajnokság három fordulóját a Szent Imre Általános Iskola és Óvodában, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, illetve a Németh László Általános Iskolában rendezték meg.

A szervezők összesen négy csoportba osztották az alsó tagozatos általános iskolás indulókat. Egy iskola csoportonként négyfős csapatot nevezhetett a sportprogramra. A négy játékos az erősorrend szerint játszotta le a mérkőzéseket a három forduló során, a végső sorrend ezek összesített eredménye alapján alakult ki. A csoportonként 1-3. helyezett csapatok tagjai éremdíjazásban részesültek.

A sportprogram eredményhirdetésen Ollé Ferencné, a Németh László Általános Iskola igazgatója, valamint Molnár Tamás, ifjúsági és civil tanácsnok nyújtotta át a díjazottaknak az elismeréseket. „A sakk az elme, a gondolkodás, a szürkeállomány sportja. Pontosan ezért vagyunk büszkék arra, hogy Székesfehérvár már évek óta az utánpótlásközpontja ennek a gyönyörű sportágnak. Nagyon örülök annak is, hogy ilyen sok gyermek sakkozik, hiszen ez garanciát jelent a következő tíz év utánpótlását illetően. Aki valaha is belekóstolt ebbe a szerteágazó sportágba, az pontosan tudhatja, hogy nagyon sok hasznát vehetjük a hétköznapjainkban, illetve a tanulmányainkban. Jómagam is sokat sakkoztam gyerekkoromban, és ezek a tapasztalatok hatalmas segítségemre vannak akkor, amikor például gyorsan kell döntést hoznom.” – mondta Molnár Tamás, aki hozzátette: Székesfehérvár Önkormányzata a jövőben is megteremti annak a lehetőségét, hogy minél több fiatal kapjon kedvet a sakkozáshoz.

Az összesített rangsor alapján a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda végzett az élen, a Munkácsy Mihály Általános Iskola ezüstérmes lett, az István Király Általános Iskola és a Németh László Általános Iskola megosztozott a bronzérmen, míg a negyedik helyen a Vörösmarty Mihály Általános Iskola végzett.

Az eredményhirdetést követően Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa kiemelte: a város lakosainak kérésére péntekenként – az iskolai szünetek és ünnepnapok kivételével – Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében korra, nemre és tudásszintre való tekintet nélkül díjmentes sakkozásra nyílik lehetőség. A foglakozásokat a Németh László Általános Iskolában tartják péntekenként 16.00 és 18.00 óra között. Ezen kívül arra is felhívta a figyelmet, hogy a következő tanévben már az V-VI. osztályosokat is bevonják a városi sakk csapatbajnokságba.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >