Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvárból készülnek a bodajki diákok
Fehérvárból készülnek a bodajki diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. március 11.
ImageSzékesfehérvár turizmusát választották témául azok a bodajki diákok, akik bejutottak az "Itthon otthon vagy!" országos földrajzverseny középdöntőjébe. A hetedikes Skrop Anna, a nyolcadikos Pap Eszter és felkészítő tanáruk, Visi Szilárd látogatást tettek Brájer Éva alpolgármesternél, aki segíti a tanulók minél sikeresebb felkészülését.

 

Az "Itthon otthon vagy!" országos földrajzverseny az Egri Eszterházy Károly Főiskola szakmai mentorálásával, a Vieta Kutató, Fejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg. A Bodajki Általános Iskola két tanulója, a 8. b osztályos Skrop Anna és a 7.b osztályos  Pap Eszter is benevezett a háromfordulós tudáspróbába. Az első fordulóban a versenyzőknek egy 100 pontos tesztet kellett megoldaniuk az iskolai törzsanyagból és egyéb kiegészítő ismeretekből. A második fordulóban a tanulóknak egy ötoldalas dolgozatot kell készíteniük lakóhelyük, vagy közvetlen környezetük turisztikai látványosságáról, vonzerejéről. A bodajki diákok Székesfehérvárt választották témának, mert a városi rendezvényekről sokat olvasnak, hallanak a médiában, illetve személyes élményeikkel, tapasztalataikkal is gazdagíthatják az anyagot. Felkészülésüket Brájer Éva alpolgármester segíti, akinél a tanulók ma látogatást tettek Visi Szilád felkészítő tanárukkal együtt.

A diákok a Székesfehérvári Királyi Napokat állítják készülő dolgozataik középpontjába. Az augusztusi rendezvénysorozat turisztikai vonzerejéről, a város lakosságára gyakorolt hatásairól és a fejlődés lehetőségeiről kérdezték az alpolgármestert. Brájer Éva többek között elmondta: a városvezetés tapasztalatai szerint mind a Királyi Napok, mind a város egyéb, igényesen megszervezett rendezvényei kedvező hatást gyakoroltak a helyi turizmusra. A szórakoztatás mellett az alapvető cél a város szellemi hagyatékának, kulturális értékeinek megőrzése, életre hívása igényes, minőségi programok által és kiemelten a közösségteremtés. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a városban élők emocionálisan kötődjenek a Nemzeti Emlékhelyhez, államiságunkhoz és Székesfehérvár történelméhez. Fontos, hogy a város minden polgára tisztában legyen lakóhelye történelmi múltjával, az államalapításban betöltött szerepével. Brájer Éva beszélt a Sportmajális, a Hetedhét Játékfesztivál és egyéb rendezvények jelentőségéről is, melyek nagymértékben megváltoztatták a város életét az elmúlt években.

Az "Itthon otthon vagy!" verseny májusi döntőjébe azok a tanulók jutnak be, akik a legtöbb pontot érik el az első két fordulóban. A fináléra idén az Egri Főiskola Földrajzi és Környezettudományi Intézetében kerül sor. Ide évfolyamonként az első tíz helyezettet hívják be. A döntő kétnapos lesz, az első napon egy 50 pontos írásbeli tesztet kell teljesíteniük, a második napon pedig egy 15 perces prezentációt kell bemutatniuk a versenyzőknek. A prezentáció témája egy háromnapos osztálykirándulás megszervezése előre megadott terület megismerése céljából, a megadott terület ezúttal a Bükki Nemzeti Park lesz

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >