Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Futással emlékeztek a forradalom és szabadságharc hőseire
Futással emlékeztek a forradalom és szabadságharc hőseire Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. március 11.
ImageA hagyományokhoz hűen idén is nagyon sokan látogattak ki a Halesz ligetben megtartott Kegyeleti futás és gyaloglás próbára. Az évek óta megtartott, mostanra hagyományossá vált sporteseményen a fiatal és az idősebb generációk is egyaránt képviseltették magukat. A március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó felvezető programon közel kétszázharmincan teljesítették az 1848 méteres szimbolikus távot.

 

Székesfehérvár Önkormányzata az idei évben is nagyszabású programsorozattal emlékezik meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. A hagyományoknak megfelelően a városi események felvezető programjaként csütörtökön délután már huszonkettedik alkalommal gyűltek össze a fiatalok és az idősek a Kegyeleti futás és gyaloglás próbán. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség által szervezett közösségi eseményen közel kétszázharmincan látogattak ki a gyönyörű tavaszi időjárásban a Halesz ligetbe.

A huszonkettedik Kegyeleti futás és gyaloglás próbán Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa üdvözölte a megjelenteket, aki beszédében köszönetét fejezte ki valamennyi indulónak, hogy a szép tavaszi időjárásban ellátogattak a közkedvelt programra.

 


 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójának tiszteletére rendezett eseményen a fiatalabb generáció tagjai 1848 métert futottak, míg a nyugdíjasok ugyanezt a távot gyalogolva tehették meg. A „rajt” előtt minden résztvevő nyugdíjas klub és oktatási intézmény serlegjutalomban részesült.

A programon huszonegy nyugdíjas klub, valamint öt oktatási intézmény: az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Belvárosi I. István Középiskola, az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, valamint a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói képviseltették magukat. A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan idén is díjazták a legidősebb hölgy és férfi indulót is: a 75 esztendős Halász Istvánné és a 66 éves Matos Gábor érdemelte ki az elismerést.

A március 15-i nemzeti ünnepre való felkészülés holnap az 1848/49-es forradalom és szabadságharc székesfehérvári emlékhelyeinél a városi iskolák műsoraival, koszorúzásaival folytatódik. Jövő kedden kerül sor az „Együtt verő szíveink” című, fiatalok által előadott ünnepi műsorra, amelyet egész napon át színes programok kísérnek több helyszínen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >