Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
VII. Fehérvári Versünnep Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 11.
ImageIdén immár hetedik alkalommal szervezi meg a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve a Fehérvári Versünnepet.

 

A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök valamint Cser-Palkovics András polgármester. A 2010-ben életre hívott tehetséggondozó versenyen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt. Ezúttal is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.


A megmérettetésre 2016. március 29-ig jelentkezhetnek a diákok, két verssel. A verseny két fordulóból, a válogatóból és a döntőből áll. A válogatóra április 3-án, a döntőre április 16-án kerül sor.

„A Fehérvári Versünnep egy nagyon szép és hagyományos rendezvénye Székesfehérvárnak, a város kulturális életének. Sajnos már nem lehet közöttünk Varga Sándor újságíró, aki ötletgazdaként rengeteget tett azért, hogy ez a program elindulhasson. Az első célunk az volt, hogy az irodalom területén is szólítsuk meg a fiatalokat. Természetesen egyúttal lehetőséget is szerettünk volna biztosítani számukra, hogy megmutathassák tehetségüket, és kifejezhessék véleményüket a világról egy költemény kiválasztásával, valamint annak elszavalásával. A Fehérvári Versünnep döntője kimondottan magas színvonalú esemény, amely a megmérettetés lezárultával sem ér véget, hiszen a fiatalok a város rendezvényein is megmutathatják tehetségüket. Ez önmagában is jól mutatja, hogy érdemes volt elindítani a versenyt.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki arra biztatott minden tanulót, hogy jelentkezzen a Fehérvári Versünnepre.

A versenyre olyan 9-13. osztályos diákok jelentkezhetnek, akik

I.             székesfehérvári középfokú oktatási intézmény tanulói a 2015/16-os tanévben

II.            vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményében tanulnak a 2015/16-os tanévben

III.          vagy más település középfokú oktatási intézményének tanulói, de székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkeznek.

A VII. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz. A zsűri tagjai: Závodszky Noémi színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Vakler Lajos szerkesztő, Bobory Zoltán költő valamint a Székesfehérvári Egyházmegye delegáltja.

A VII. Fehérvári Versünnep szervezője a Fehérvár Médiacentrum. A verseny része a cég társadalmi felelősségvállalási programjának. A Fehérvári Versünnephez immár negyedik alkalommal csatlakozik mentorprogrammal a Vörösmarty Színház.

A részvétel részletes feltételeit, a jelentkezéshez szükséges űrlapokat valamint a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat a http://www.versunnep.hu/ honlapon lehet megtalálni.

 

Akik a Fehérvári Versünnepet eddig megnyerték:

Tóth Melitta (2010)
Pruma Nikolett (2011)
Krär Edina (2012)
Gombó Viola Lotti (2013)
Bukosza Zita (2014)
Hajdú-Sobor Csaba (2015)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >