Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tóvárosi győzelem az I. korcsoportos városi foci diákolimpia döntőjében Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. március 11.
ImageLejátszották a 2015/2016. tanévi Alba Liga Junior I. korcsoportos fiú kispályás foci diákolimpiai bajnokság városi döntőjét és helyosztó mérkőzéseit. A programon a Tóvárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Zentai Úti Általános Iskola fiataljai léptek pályára.

 

A tornát végül a Tóvárosi diákjai nyerték meg, akik ezzel továbbjutottak a labdarúgó diákolimpia megyei döntőjébe.


Már a döntő, illetve a helyosztó találkozókat játszották le a 2015/2016. tanévi Alba Liga Junior I. korcsoportos fiú kispályás foci diákolimpiai bajnokságban. A tornára összesen kilenc iskola adta le nevezését, így a szervezők három darab kettes és egy darab hármas csoportba sorsolták be a csapatokat.

A fináléba vezető úton mind a négy csoportban körmérkőzést vívtak egymással a csapatok. Ezt követően a csoportok első két helyezettjei jutottak tovább a második fordulóba, ahol már egyenes kieséses szakaszban küzdhettek a fináléba jutásért a felek. A döntőbe végül négy intézmény, a Tóvárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Zentai Úti Általános Iskola korosztályos futballcsapatai jutottak be.

A végső megmérettetésen szintén körmérkőzéses szisztémában mérkőztek meg egymással az együttesek. A döntő kimondottan élvezetes meccseket hozott. A tornára kilátogató szülők és osztálytársak több szép megmozdulást is láthattak az ifjú tehetségektől, így játékos és szurkoló egyaránt kiválóan szórakozhatott a szerdai diáksporteseményen.

Végül a száz százalékos Tóvárosi Általános Iskola csapata magabiztosan diadalmaskodott, miután a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Zentai Úti Általános Iskola és a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola fiataljait is legyőzték. A győztesek így jogot szereztek maguknak a labdarúgó diákolimpia megyei döntőjében való indulásra. A torna ezüstérmét a telekisek szerezték meg, harmadik helyen a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, míg a negyedik helyen a Zentai Úti Általános Iskola tanulói végeztek.

A végső győztes csapat kupát és érmet kapott, míg az 1-3. helyezett csapat éremdíjazásban részesült. Ezen kívül minden résztvevő együttes kupát és oklevelet vehetett át. Az elismeréseket Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa, Csucsánszky Zoltán, a Videoton FC utánpótlás edzője, valamint Fodor Tamás, az esemény egyik főszervezője nyújtották át a fiataloknak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >