Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow MEZŐFÖLD VIRÁGAI a Táncházban
MEZŐFÖLD VIRÁGAI a Táncházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. március 17.
ImageA Táncházban vasárnap rendezik a IV. MEZŐFÖLD VIRÁGAI Fejér Megyei Szólótáncversenyt. A résztvevők a tudásukat négy korcsoportban mérik össze, Fejér megye gyermek-, ifjúsági- és felnőtt tánccsoportjainak táncosai egyéni és páros kategóriában mutatkoznak be. A találkozón a 95 jelentkező mintegy 61 táncot mutat be, a produkciókat az Alba Regia Táncegyüttes zenekara, a Galiba kíséri. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

A MEZŐFÖLD VIRÁGAI Fejér Megyei Szólótáncverseny célja, hogy a különböző korosztályok és a különböző táncműhelyek bemutatkozhassanak egymásnak, és hogy a táncosok felmérhessék, hol is tartanak. Március 20-án, vasárnap 10 órakor kezdődik a megyei találkozó, amelyen a 95 jelentkező mintegy 61 táncot mutat be. A produkciókat az Alba Regia Táncegyüttes zenekara, a Galiba kíséri.

„Minél több mezőföldi táncot szeretnénk látni ezen az oldott hangulatú, baráti találkozón. A rendezvény célja, hogy a megye táncosait inspirálja a helyi hagyományok ápolására, a tánccal való foglalkozásra.” – hangsúlyozta Majoros Andor, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény művészeti vezetője. A szólótáncversenyre csaknem 100-an jelentkeztek 2016-ban, ami azt mutatja, hogy a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő megmérettetés egyre népszerűbb a megyében.

A versenyszámokat két néptáncpedagógus fogja zsűrizni: Szigeti Angéla, a Balaton Táncegyüttes művészeti vezetője és Busai Norbert, a Jászság Népi Együttes szakmai munkatársa. Idén azok a táncosok is elnyerhetik a „Mezőföld Virága” szólótáncosi címet, akik az előző években már díjazottak voltak, valamint külön elismerést kapnak a legjobb mezőföldi előadók.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak vasárnap délelőtt a Táncházban!
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >